hjazmin Creative Commons License 2014.04.24 0 0 105395

Valaki meg tudja mondani,hogy a "ridikül",női válltáska (gondolom ez a kisméretű válltáska a lenti felsorolásból) az már kézipoggyásznak számít-e,vagy azon felül lehet még az 5 kg-os kézipoggyász.

 

Ezt találtam TS oldalán :

 

A kézipoggyász maximum 5 kg súlyú lehet, maximum hossza 56 cm (22 inch),
maximum szélessége 45 cm (18 inch) és maximum mélysége 25 cm (10 inch),
azonban mind a három méret összesen maximum 115 cm (45 inch) lehet, beleértve a
nyelet és görgőket.


Az alábbi tárgyak közül – az utas választása szerint – három lehet a személyes
használati tárgyak között:

a) kisméretű kézitáska
b) kabát, vállkendő vagy takaró
c) esernyő vagy sétabot
d) kisméretű fényképezőgép, videó kamera vagy látcső
e) kisméretű hordozható személyi számítógép
f) repülés alatti olvasmány
g) étel a csecsemő számára a repülés alatt
h) csecsemőülés, amennyiben a csomagok tárolására szolgáló helyen elfér;
i) összecsukható babakocsi.

 

Ez OK ,értem.

De akkor is ha van egy kisméretű válltáskám,amiben van a fényképező,meg mondjuk olvasmány ( 3 személyes használati tárgy) ,+ útlevelek,pénz ,zsepi stb.... akkor ezen felül lehet még egy max. 5kg-os kézipoggyászom ?????Sztem ha nem féltéglákkal van megpakolva a ridikül,akkor lehet nem ?:D

 

Eléggé karcsú ez a 15 kg,és gondoltuk h kihasználnánk idén a kézipoggyászt is .... ezért kérdezem.4-en megyünk 2F+2GY úgyhogy akkor elvileg még a kéziből is össze lehet hozni 4x5=20 kg-ot ha nagy a "baj" :DD!Azért tényleg nem mindegy h 4x15, vagy 4x20 kg.

 

Tavaly 4-en mentünk 3 bőrönddel (20 kg volt a súlyhatár AC), 23,17,18 kg voltak a bőröndök,össze lehetett ugye vonni.Ez összesen 58 kg,4 főre.Most a 15 kg-os súlyhatárral 60 kg lehet max. ,és nem szeretnénk kicentizni nagyon ,viszont maradnánk a 3 bőröndnél (1 apa,1-be a 2 gyereké, és 1 az enyém)... úgyhogy sztem a sznori cuccok,vizicipők jönnek a kézibe fel a gépre mert 4 komplett sznori cucc + 1 tarcsiba :D + 4 vizicipő annak azért már van súlya.Meg majd kilótól függően átcsoportosítok ha kell még ezt azt a kézibe.