Mozo66 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 17011

A kontakt és felszívódó szerek ( maradjunk a gomba ellenieknél ) közt az a különbség , hogy más módon hatnak , ez ugye értelemszerű . Akkor miért van szükség kontaktra , ha a felszívódó egyszerűbb ??? Egy részt a rezisztencia törés miatt is érdemes használni , mert ha hosszú időn keresztül egy szert használsz kialakulhat . A másik pedig az , hogy vannak időszakok amikor a felszívódók nem hatásosak pl : lombozat nélküli állapotban , lemosáskor vagy amíg kicsi a lomb  . A harmadik dolog a biztonsági permetezés pl ilyen időszakban ami most felénk van , minden nap esik az eső ( nagyon örülök neki )  a lassan lejáró felszívódó szer ismétlése mellett  érdemes kontakt szerrel kezelni valahol félidőben vagy azon túl így biztosabbak lehetünk a jó eredményben ezt a szőlősök nagyon jól tudják a lisztharmat , peronoszpóra elleni védekezésben , de ősziben a sztigmína ellen és egyéb levélbetegségek ellen is hatásos .

 

Konkrétan a kérdéseidre : ha az eső lemosta valamit érhetett de nem sokat akkor hatásos a kontakt , ha rászárad a levélre és ott is marad .  Gomba betegségek esetén a párás meleg időben ad védelmet amikor nem esik , de fülledt meleg " gombanevelő " idő van . A Ciperkill egy rövid hatóidejű kontakt un . taglózó szer amire ráfújod az megdöglik ( csak rovarok a szomszéd macskája ellen hatástalan )

 

Én tegnap permeteztem a nagy cseresznyéket almákat és a permetezés hatására felhőkben repültek fel a legkülönbözőbb rovarok , természetesen nem mindegyik volt kártevő , de hát valamit , valamiért ha az ember mag akarja védeni a nem káros rovarokat akkor Mospilan lehet a megoldás .

Előzmény: taormina001 (17009)