Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 8537

Ez a tender biztos hogy nem szerződéshosszabbításra van kiírva. Ez a tender még évekkel ezelőttről származik. Akkoriból, amikor az OW először húzta be a miditendert (amit ugye mások megtámadtak, majd végül eredménytelen lett). A midik mellett néhány használt autóbuszt is hoznia kellett volna a nyertes pályázónak. Már akkoriban is csak kevés szó esett erről a mellékszálról.

Most ugyebár nemrégiben megint ki lett írva a kiszervezős miditender, amit ugye megint behúzott az OW, de végül utólag mégis kizárták őket és megint eredménytelenül zárult a dolog. Úgy látszik, hogy - immár külön tenderként - előkerült a használt autóbuszos szál is ismételten, csak megint nem verték nagydobra. Erre is a két, a miditenderen mérkőző cég pályázott. Úgy látszik, itt is az OW nyert volna, ha a VT ennyire támad és próbálja - jogosan - kizáratni az OW-t még az előminősített cégek közül is.

Nagyon valószínű, hogy a használtbuszos tender előhúzását a kalapból az idézte elő, hogy - ahogy az várható volt - a botváltós MAN buszok távozásával nem lesz elegendő autóbusz, így valamivel pótolni kell őket. Az már a BKK sara, hogy ezt nem bízták rögtön a VT-re, hanem versenyeztetik őket ezért a lehetőségért.

Előzmény: Dante001 (8536)