giornalista Creative Commons License 2014.04.23 0 0 80597

ha jönne Van Gaal, elválna a vér a víztől, igen.

 

olvastam a mai Daily Fail cikket arról, hogy a játékosok milyen stílusban viselkedtek Moyes-szal. megvan erről a véleményem, meg arról is, hogy Moyes ezt hagyta, eltűrte, nem tűnt fel neki, vagy együtt élt vele. nem mutatott erőt, nem volt mire alapoznia, halálra volt ítélve gyakorlatilag az első percektől kezdve.

 

és mondjuk, valahol megértem a játékosokat, mert nem egy-egy embernek volt gondja Moyes-szal, hanem az egész keretnek, sőt, állítólag a klub dolgozói sem kedvelték egyáltalán. naivan jött ide, rosszul állt az egészhez, nem mérte fel rendesen saját magát, és belebukott, jó alaposan. ahogy írtam anno, egy Robin van Persie nem fog meghajolni egy David Moyes előtt, még akkor sem, ha a szurkolók esetleg ezt várnák tőle. de nem fog, és nem is kell neki, mert kettejük közül ő az erősebb kutya, ő az, aki már bizonyított. felforraltuk a vízforralóban a vizet, majd felraktuk a gázra melegen tartani, de kis lángot tettünk alá - naná, hogy az egész, ahogy volt, "kihűlt".

 

na, és a lényeg, hogy valahol megértem, mert ha csak 1-1 renitens lett volna, akkor az anyjuk picsáját. de állítólag Giggs is olyan szintre jutott, hogy amellett, hogy a játékoskarrierjét befejezte volna az év végén, a klubtól is elköszönt volna és nem folytatta volna Moyes stábjában. és Giggsről beszélünk, akire azért érdemes odafigyelni, mert ha valaki érti ezt a klubot, az ő. 

 

és ha jönne van Gaal, akkor vele ezt már nem lehetne ám megtenni. akkor megint visszajönne a "jótékony terror", amire Fergie dinasztiát épített, és amit a játékosok valószínűleg örömmel törtek meg Moyes érkeztével. nagyon bonyolult, sok összefüggéses képlet ez, és a lényeg, hogy van Gaalt nem tudnák kicsinálni, és ha emiatt van, aki beszart, akkor nyugodtan fogja a sátorfáját, és takarodjon, amerre jónak lát.

Előzmény: dinsdale_ (80576)