beetee Creative Commons License 2014.04.23 0 0 16975

Amit ilyen esetben én tennék (és nem kell megfogadni)

Szükség szerint továbbra is permeteznék. Továbbra is méhkimélő technológiával, tehát mikor azok már- , vagy még nem repültek ki.

A III. kategóriás vegyszereket, amikre nincs ráírva, hogy méhekre ártalmas gond nélkül. A méhekre ártalmasakat óvatosan a fentiek szerint.

Lehet vezetnék egy permetezési naplót, ha tényleg feljelentgetős, de alapból neki kell bizonyítani.Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Ha átordibál, hogy hagyd abba a permetezést és fenyeget, szépen megkérném, hogy mondja már meg a hivatkozott jogszabály pontos nevét, címét, paragrafusát, pontját... légből kapottan én is tudok hivatkozási alapot kreálni, de kellene valami mögé.

Azon túl Te is utánajárhatsz, hogy zártkerti részen (azt mondod az) lehet-e méhészkedni, az milyen messze van belterülettől, ott lehet-e. Nem tudom a zártkertekre mi vonatkozik, de ha téged zavar Te is indíthatsz ellene birtokháborítási eljárást. Ugyanis nem tudod funkciójának megfelelően használni a tulajdonodat, erre pedig jogod van, sőt ez a jog erősebb, mint az ő joga a méhészethez x méteren belül.

Vannak bizonyos kötelezően betartandó védőtávolságok ugyanis...

Persze a rossz szomszédság átok, és a pereskedés sem old meg azonnal mindent, viszont ha hagyod magad, és mondjuk károd van abból, hogy nem mertél permetezni, azt persze ő nem állná...

 

(egyébként apósom hobbi szinten méhészkedett, ő azért hagyta abba, mert a szomszéd panaszkodott, hogy nem meri kiengedni a gyerekeket az udvarra, mert megcsípik a méhek. Soha egyetlen méhcsípésük nem volt..... )

Előzmény: hevezoli64 (16961)