Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 71810

Szia, üdv a fórumon!

 

A dekopír fűrésszel akár 10cm vastag fa anyagot is lehet vágni, megfelelő hosszúságú lappal. Persze ehhez már gyakorlat kell, hogy ne csámpásodjon el a vágás. De 5cm-es anyagot nagyon könnyen fogod tudni vágni, csak kicsi előtolást használj és előtte állítsd a fűrészlap lengését a legnagyobbra. 

 

A kerti pad elkészítéséhez tölgyet javaslok vagy akácot. Ezek elég jól bírják a szabad ég alatti rideg tartást. A tölgynek szebb az erezete, ha netán színtelenre akarod kenni akkor inkább azt válaszd. 

Fakezelésre először kezeld az elkészült bútort lenolaj kencével a leírása szerint. A visszatörlésére figyelj, mert ha elfelejted időben letörölni a felesleget akkor ragacsos marad a felület. Sima lenolajat is lehet használni, de jobb a lenolaj kence mert abban van kötőanyag és jobban tömíti a pórusokat is.

Miután megszáradt a lenolaj kence (pár napot várj vele) utána színezheted a fát valamilyen vékony lazúrral. Lehetőleg valami jó minőségűt vegyél, ne valami olcsót. 

 

1-2 évente át kell kenni újra, egy kis felcsiszolás után ha nem akarod, hogy idő előtt elszürküljön a fa.

A szerszámaid elegek lesznek, esetleg 1-2 asztalos szorítót és egy vésőkészletet szerezz be. Ezekkel már el lehet szépen készíteni a csapolásokat is. A vésőket alaposan meg kell élezni rendszeresen, ezért szükséged lesz valami élezőre is. Ha bármiben elakadsz akkor szívesen segítünk tanácsokkal. 

 

 

Előzmény: buats1950 (71784)