Johnny015 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 19944

A számolásoddal teljesen egyet értek, - nem is akarok veled vitatkozni - de vegyük a gyakorlatot. :)

 

Megy előttem egy autó. 1 km alatt átlagosan 3 csepp víz csöppen le. Ez kb. 0,5 ml, ami nem túlzás hiszen nem látjuk a páraként távozó mennyiséget! Ezt felszorozzuk 100 km-el, és 50 ml-t kapunk. Ezt visszaosztom 7-el a gépkocsi átlagfogyasztásával és rögtön literenként 7 ml vizet kapunk. Na ez már sok!

 

A konspirációm a következő: a '80-as évek elején még a tv is bemutatott egy vegyész  öreget aki valami lötyit kevert 1 liter vízhez és evvel járt a rotakapa, trabant, lada stb. Na ezt a találmányt állítólag az akkori kőolaj-monopólium megvette vagy mit csinált vele, de az öreg a sírba vitte az igazságot. Tudom ez csak egy legenda, de én hiszek egy picit benne. Erre mondtam, hogy: amióta szintetikus olaj van, azóta szintetikus gázolaj is van.

 

Rég volt igaz se volt, de jártam én jó öreg HTO-val (piroskával) is. Arra is mondtak mindent, de csak akkor volt vele gond mikor bekeverték vegyszerekkel, hogy kiszőkítsék. :) Isuzu motoros astrám több mint 120000-et ment el vele minden gond nélkül. Kb. fél éve láttam utoljára az autót, a mostani gazdája ( aki nem éppen az idén barnult ) azt mondta, hogy semmi gond nincs vele, pedig óra szerint már 310000 volt benne.

Szóval ahogy Tibola is mondta itt valami nem kóser!

Előzmény: Balthazor Hellman (19938)