Helyet a tényigazságnak. Creative Commons License 2014.04.20 0 0 239

20/04/2014

        Kirekesztett igazság 2.

   Az ima és dicsőítő énekek meddig és hova juthatnak.

      Ezúttal először elemezzük fizikai és logikai értelemmel:

Köztudott, hogy a hangterjedés csak levegőben rezgés útján működik 332m/sec sebességgel.

 Földgolyónkat pedig kb. 30km vastag légréteg veszi körbe, azontúl pedig ahol nincs levegő a hang sem tud tovább jutni. Azonkívül  különböző /több mint száz nemzetségü/ süketnémák  jelbeszédes imái a földgömb minden pontján.     Kérdés  mikén találnak egy Isteni reagálására az imák az Istenhez szóló halotti beszédek a sok nemzedéken szóló szent énekek. Azon túl a a süketnémák jelbeszédei,  hogy cserélődnek Istennel ők kirekesztettek lennének? Tehetnek arról, hogy úgy születtek nem tudnak énekelni és nem hallanak semmit ?  

Másik fizikai lehetetlenség; már köztudott pl. a Hubble-űrszondával 15milliárd fényév távolságba és minden irányba el lehet látni de mennyországra nem találtak. Itt még megjegyzendő, hogy a fény sebesség és hangsebesség össze- hasonlítása indokolt lenne.                                         

Egy másodperc alatt a fénysebesség 300ezer kmt tesz meg. Érzékelés képpen    /a földet 7.5szer kerülheti meg 1másodperc alatt/. A hangterjedési sebessége pedig csak 330méter/másodperc ez km-ben 0.33km/ mp, így több mint 900ezerszer tovább tenné meg a 15milliárd fényévet a hang, ha a 15milliárd fényév határán lenne az Isten országa. A visszajelzéssel kétszeres idő kellene. Ez egy Istennel való beszélgetésre is érvényes lenne.

Ilyen alapon ha Jézus fénysebességgel tudna a menny felé haladni még az első milliárd fényév megtételétől is messze lenne a csak kerekített kétezer éve történt indulás óta.

       Az emberi beszéd normál körülmények között legfeljebb 80-100 méter távolságra   .       jut el. Különleges esetekben a minaretekből kiáltással 1.5 – 2km távolságig érhet.

Van egy közmondás „Kutya ugatás nem hallik az égig.” Az emberi hang sokkal gyengébb következésképp az emberi hang még kevésbé hallik az égig.       Bibliai nyelven „Pusztába kiáltott szó” minden hangos imádság. Minden halotti beszédre a temetőkben, de a címben említett Istent dicsőítő énekekre is vonatkozik.

Ide tartozónak mondható a Mózes I. könyvében 1.rész 26.vers „És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; …” Egyértelmű  ezek szerint, hogy Isten a hasonlóság alapján ugyan úgy hall meg hangokat ahogyan a teremtményei.

Másik a célzott hely ami  a mennyországot illeti. Az, hogy a menny hol van milyen irányban, másik dilemma legtöbben erre azt válaszolnák, hogy fönt, de egy földgömb minden pontján lehet-e ilyet állítani. Hiszen a déli vagy északi irány ellentétes akkor merre melyik lenne az igaz. Vagy 12óra múltán a föld forgása miatt a korábban fenti irány is ellentétes lent lesz. Így a keletnek tartott irány is már hat óra múlva 90º eltéréssel déli irány lesz. Netán gömb alakú lenne a mennyország és az univerzumok összessége is benne volna. Ugye hihetetlen.                                         

Tehát erről a dilemmáról a bibliaírók nem tudhattak de még Jézus sem tudta ezeket, amikor az imádságot írásba fektették hagyatékul. Jézus is csak az írásra hivatkozott mindig csak onnan tudhatta amit tudott. Ő is meg akik Őt tanították még nem hibáztathatók.

. A mai kór hittérítőinek viszont nem szabadna kirekesztő módon mindezek felett szemethunyni  eltitkolni és továbbra is tévhitbe vinni és tartani az ember tömegeket.

Nézzük a megdöbbentő gyarkorlatban tapasztalt ima hatásokat. Példaképp,  a második világháború esetén milliók imádkoztak, hogy „Édes Istenem  segíts, hogy ne legyen háború”.  Semmi hatás, folytak a katonai behívók ki küldései. További ima tömegek millióktól, hogy csak apukát ne hívják be katonának, de a harcolni nem akarók millióit is bele kényszerítették a mások megölésére nyomorékká sebesítésére. Vagy csak miránk nedobjanak bombát. További imák csak élve egészségesen segitsd haza Istenem fiamat férjemet, de aháború csak éveken át folytak és a fokozódott egyre modernebb egyre gyilkosabb fegyverekkel súlyosbodtak. Közben egyre több koncentrációs kivégző táborok is épültek velük együtt az ember kínzások. A további milliós imák is hiába hangzottak az isteni segítség csak nem változtatott ment tovább minden háborús áldozat legyen az kisgyermek beteg idős azáldozatok évről évre nőtt. Pedig csak induláskor elég lett volna néhány tucat emberre átkos betegség, szívhalál vagy egyébb rejtett kór a  mindent előre látó Isten beavatkozásával. De hiába a sokmillió gyermeki és istenfélők de papok gyülekezetek imái is, hat éven át folytatodott a gyilkos háború. Több mint 5.6 millió Isten választott kiválasztott népéből és több mint 60millió más vegyes ártatlan halálos áldozat. Ezeknek rokonai mind mind imádkoztak hatás nélkül. De még ezek után is folytatódott a hadifokságokkal népelnyomó terror hatalmak sújtásaival.

De csak a soksok ember áldozatos és háborús összefogásával lett vége a gyilkos éveknek.

Valójában csak a szenvedő alanyok tudják igazán mi az ha soksok hiába való imádságok után nem történt meghallgatás.

De ugyanígy a rabszolga társadalom megszüntetéshez is és gyilkos pestishez is csak a sok emberi küzdelmes türekmes munka tudott véget vetni.  Hasonló a gyermekágyi láz esete is. Stb.

Mind erre mondhatják, hogy Isten műve a megszüntetés, ám ez csak annyira igaz mint az, hogy Istenhozott pedig Isten nem fuvaros. És mindenki leginkább saját lábain jön megy mint az egyébb élőlények is akiknél nincs az Istenhozott megszólítás.

Ez hasonlóan emberekre gyakorolt hatás, mint a „Napkelet” meghatározás ami a Biblia első lapján Mózes I. 2.rész  8. „ …Édenben napkelrt felől…” ezt sulykolták az emberekbe, pedig a nap nem kél sem nem nyugszik  földünkhöz képest álló csillag.

 Mégis mind máig az égtájak is ez szerint vannak elnevezve és a korunk emberei is úgy mondják keletre fordulva imádkoznak a minaretekben és imaszőnyegeken.

Tehát tagadhatatlan, hogy a gyermek kórtol végzett nevelés félrevezetett módon működik mind máig.

Tehát egy elmondott ima tényszerüen csak önmegnyugtatás mert így lettek az agyakba beprogramozva.  Ez hasonló a fehér paripán érkező királyfi utáni epekedés és mert a mesék után így hatott a leányra és még az anyja is úgy biztatta, hogy te vagy a legszebb biztos rád talál. Nos ilyen hitbe nevelni embereket nem tisztességes ezt bekellene látni a mi korunkban.

 Én úgy érzem nics semmi kivetni való ebben a megközelítésben és köszönöm a türelmes áttekintést. Az igazság megérdemelné, hogy ez is közkincsé váljon, a kirekesztés helyett.

A fentiek csak igen kis részei „A Biblia leleplezése” című kis könyvben össze gyüjtött dilemmákhoz képest. Ám a könyváruházakban az eladók is csak a konkrét rákérdezés után számítógépes kereséssel találnak a kis könyvre más könyvek mögött. Mintha számüzve lenne a tudományos alapokra épített kis könyv.    Reagáló cím megadás és kérés alapján 1-2kiskönyvet eltudok juttatni mert még van kb. 1200példány a közérdek kielégítésére.

Tisztelettel Takács Sándor email:kontroll1933@t-online-hu,