Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 163580

Sziasztok!

 

Tudom visszatérő a kérdés és a téma, próbálkoztam a keresővel is, de nem boldogulok vele (ez az én bénaságom valószínű) így csak a kérdéseket találom meg, de utána hiába lépek oda megtalált kérdéshez, a válaszokat nem igazán találom meg, úgyhogy beírom ide hátha nem küldtök el melegebb éghajlatra.

 

A lényeg tehát, hogy már korábban írtam erről a témáról ami a makacs és rohadtul idegesítő "ínhüvely gyulladásom", vagyis a sípcsont belső oldalán fennálló mondhatni állandó fájdalom, ami szúró lüktető roppant kellemetlen érzés. Nem csak terhelés közben, hanem sokszor teljes nyugalomban is jelentkezik.

 

Próbáltam már mindenfelé a dolog végére járni. Van már Podiart talp betétem az utcai cipőmbe, elmentem számítógépes futólépés elemzésre, és az alapján vettem stabil futócipőt, voltam sportorvosnál, aki megröntgeneztette a lábam, hogy van-e fáradásos törés (nincs és a sport orvos azt mondta, biztos valahol egy gyulladás góc rejtőzködik bennem, ami nem engedi elmúlni az inhüvely gyulladásom), naponta többször jegelem hosszában az egész sípcsont melletti részt, már elkezdtem fáslizni napközbenre, de semmi változás. Most elkezdtem szedni az Osteoheel tablettát is amit szintén ilyen tünetekre ajánlanak (lassan 2 hete) de még semmi hatása. Most is amíg ülök, egy ponton lüktető szúró fájdalom érződik mindkét sípcsontom belső felén. Ahol fáj, az hol a boa felett kicsivel, hol feljebb közép tájon.

 

Legutóbb kihagytam vagy 2 hetet és utána képes voltam fájdalom nélkül végig futni a Vivicittá 10 km-es távját, de másnap már éreztem, hogy megint megjött a fájdalom. Most képes vagyok fogcsikorgatva 4-5 km-t nem futni, inkább kocogni, de ez így nagyon bosszantó.

 

Ha tudnátok még valami okosat javasolni, hogy futással tudjam tölteni és ne fájdalommal a szezont, (Itt figyel a polcon az őszi félmaratonra ajándékba kapott benevezésem) annak nagyon tudnék örülni. 

 

Ide kapcsolódik egy téma: Még az év elején nagy lelkesen vettem egy Nike Lunarglide +5 cipőt, gondolva azt, hogy a Saucony cipőm biztos már elhasználódott, és azért fáj a lábam, de nagyon gyorsan rájöttem, hogy a Nike cipőben még jobban fáj már futás közben is a lában. Még 50 km-t se futottam benne és csak itt áll a dobozában vevőre várva. Ha esetleg érdekel valakit, itt a hirdetés is: 

http://www.jofogas.hu/budapest/Nike_Lunarglide__5_ferfi_43_as__GB_8_5__szinte_uj_14911048.htm?ma=1