chez Creative Commons License 2014.04.19 0 1 66

Unicum házilag

 

 

 

20g édeskömény

20g fehérüröm

20g kálmosgyökér

20g ezerjófû

20g angelikagyökér

20g izsópfû

20g koriandermag

20g cickafark

20g diólevél

20g édesgyökér

A fenti anyagokat kávédarálón meg kell õrölni, majd tegyétek 7dl alkohol és 3 dl víz keverékébe. Ezt a mixet hagyjátok 7-10 napig érni hûvös , de nem hideg helyen.

Az érési idõ után ki kell préselni, majd nagyon finom filteren átszûrni. (türelem kell hozzá)

Ezt az eszenciát sokáig el lehet tartani!

Az ital készítése a következõ:

30 dkg cukorból sötét, de nem égett karamelt készítünk, majd 3 dl vízzel sziruppá olvasztjuk.

A kihûlt szirupba 3,5 dl alkoholt és legalább 5cl eszenciát keverünk, ha nem találjátok elég töménynek, az eszenciával el lehet menni 8cl-ig.

A kész italt érdemes összeérlelni. A nagykönyv 1-2 hónapot javasol, megjegyzem nekem még soha nem sikerült ezt kivárnom és így is tökéletes volt az élmény.