nosztalgika02 Creative Commons License 2014.04.18 0 0 251

A Macrogol adagja kettötöl hét éves kortól napi egyszer 6,563 g, ennyi van benne egy 6,9 g-os "Movicol junior" tasakban. Ez van a betegtájékoztatón. Nekünk viszont kapásból napi kettö tasakot írt fel a doki az akkor háromévesemnek, igaz, akkora volt a gyerek, hogy folyton kisiskolásnak nézték.

 

Ami viszont szintén benne volt a betegtájékoztatóban: az elkészült oldat nem tartható huzamosabban szobahömérsékleten, hanem rögötn hütöbe kell tenni, ha nem isszák meg azonnal. Tehát lehet hogy nem jó ötlet, hogy a gyerek órákig iszogatja.

 

(Mondjuk én brutál anya vagyok, és ha gyógyszerröl van szó, akkor velem nem lehet kukoricázni, és akár rá is kiabálok, vagy büntetéssel fenyegetem, ha muszáj, hogy bevegye, és rájön a happáré. Bár amilyen határozottan és magától érthetöen adtam-adom nekik a gyógyszereket, semmi sem természetesebb számukra, hogy bevegyék. Ha azzal jönnek, hogy nem ízlik, csak annyit mondiok, hogy ez gyógyszer, és nem üdítö, tehát nem azért isszuk, mert jó, hanem azért, mert használ. Többek között ezért is kiszúrás a gyerekekkel az a sok aromásított lötyi, mert nem szokják meg azt az igazán minimális kellemetlenséget, hogy ne adj Isten le kell nyelniük valami kevésbé jót, hanem feszt elvárják, hogy mindig minden finom legyen, ami nem reális elvárás hosszú távon, és végsö soron megnehezíti az életüket.)

Előzmény: miru11 (250)