ötfelezős Creative Commons License 2014.04.17 0 0 57303

Szia, csak két lényegi kérdést nem érintettél, az egyik az, hogy mire használjátok a melegvizet, a másik az, hogy hány fokra van beállítva.

Ettől eltekintve, bár alaposan összekevered a wattot és a kilowattórát, némi jóindulattal azért azt feltételezném, hogy azt szeretted volna írni, hogy a vezérelt áramra van kötve két 60 literes forróvíztároló és egy 2 kW-os fűtőtest (az már végképp nem világos, hogy a fűtés megy napi 2-3 órát vagy a bojlerek is), és így a havi fogyasztás 250 kWh.

Ha így gondoltad, akkor számoljunk. Ez átlag hónapban kb 8-9 kWh naponta. Ha a fűtés teljes gőzzel megy három órát, akkor az 6 kWh. A maradék háromból lesz bojlerenkénti (mondjuk 800 W fűtőszállal számolva) majdnem két óra fűtés. Használjátok a melegvizet? Folyóvizes mosogatás? Forróvízbeni öblítés? Kádfürdés? Négy személy? Hideg a hidegcsapból jövő víz (családi ház?)? Már ott tartunk, hogy miért ilyen kevés a fogyasztás? :)

A haverodnak ne higgy. Persze, hogy nappal is bekapcsol, ez az úri közönség igénye, utánfűtésnek hívják. Tarifája ugyanaz...

"lehet hogy a boyler megmelegiti , nem használjuk el, újramelegiti, ez anyagi bukó" - ez igen hibás gondolkodás. Kell az, hogy ha eltekerem a csapot, jöjjön a melegvíz? Akkor ennek az az ára, hogy a melegen tartott víz hőveszteségét időnként pótolni kell...

Előzmény: murray (57299)