Maitréja buddha Creative Commons License 2014.04.16 0 0 45408

Nem jó Kürtök.

 

AZ egész úgy kezdődött, hogy te kijelentettél abszolut dolgokat '48 ról, amivel semmi baj nem lett volna, ha azt mondod, ez a te privát véleményed. De te mint alapigazságokat hoztad fel, ezzel megsértve azt a sok embert, akinek jelent valamit az ünnep. Elég hülye példának aztán citáltad Camerone-t. Maradjunk annyiban, Camerone se úgy történt ahogy ma az ünnepeken felolvassák. Soha, semmi sem történt úgy, ahogy ma tudjuk, az élet már csak ilyen.

 

Ecet ugyan félreérthetően szólt, de nálad szaladt el a paci.

 

Lehordtad mindennek, hogy mit tud a légióról.

Kiderült, hogy 5 ször annyit volt mint te (csak aktivként), ötször magasabb rangot ért el, olyan időket élt meg, amikről te a történelem könyvekben olvashatsz csak. A kitüntetéseit se azért kapta valószinűleg, mert beesett a málnabokorba valami hadgyakorlaton. Azt irtam, te még meg se születtél, mikor őrmester lett, de nemhogy te, még a sokat emlegetett Csak az igazat se. Hamarabb lett mellesleg őrmester, mint sokan 1 classe-ok.

 

Lehortad, hogy olvasson többet, mert hülye a történelemhez. 

Kiderült, hogy Franciaország legnevesebb egyetemén lett történész és ledoktorált, ahogy olvasom hadtörténetből. Kiderült, hogy kutatóként dolgozott a CNRS nél, hogy a történész/irói munkásságáért az egyik legrangosabb francia civil kitüntetést kapta meg (L'Ordre des arts et des Lettres)

 

Lehordtad, mit ért az iráshoz.

Nos, az általad példaképnek emlegetett tábornokok az ő könyveit használják fel referenciaként, vele konzultálnak mielőtt nekilátnak pötyögni.Több mint egy tucat könyve van.

Ha a jegyzeteit kéred, valószinűleg nem lesz elég egy e mail csatolmány,gondolom, a cuccaiból szokott kiállitást tartani a Magyar Hadtörténeti muzeum.

 

Megkérdőjelezted a hitelességét légiós/történelmi témában, olyan archivumokban kutat, ahová szerintem a volt ezredesedet nem engedik be. Ez elég hiteles forrás ?

 

Citálod '56 ot.

'56 ban ki kellett menniük, mert egyébbként a komcsik fellógatják őket, te meg azért vagy kint mert kint jobban élsz. Persze, 90 után jöhettek volna talpalni a magyar kormányhoz pld. állampolgárságért (amit nem leadtak, elvettek tőlük) Te jönnél bakker ? Minden kormány felhasználta eddig a forradalom emlékét és az 56 os srácokat hősnek kiáltották ki (nem ők mondják) mégis leszarta őket minden kormány. Mi a fasznak jönne haza ? MIkor te is most irod, hogy elhuzol, pedig téged ki basztatott vagy akart itthon felakasztani ?

 

Maradjunk annyiban, ezekben a dolgokban finoman szólva sincs igazad.

 

Abban viszont teljesen, hogy ne mondja meg senki, te hogy éled meg a magyarságod- de te se, ugye a 48 as témában te osztottad az észt mindenkinek.

 

Abban is igazad van, ha azt mondod, a könyved igaz, te jót állsz érte...lehet olvasni, vagy nem.

Ez korrekt, nem kötelező, akinek kell vigye.

A hibákat éppen meg lehet tárgyalni,abból te mindenki tanulhat.

Valószinűleg te is megjegyezted, velem együtt, hogy Cayenne az Cayenne.

EZ visz előre, nem ha egymás torkának esünk.

 

Egy csomó érdekes téma lenne, amiben lehetne Ecet tudását kamatoztatni, Dobrinak is van kérdése (ami engem is érdekelne, mert Dobri azért otthon van a témában, ugyhogy érdesek dolog lehet)

Engem is érdekeln pld hogy hogy lehetne Komádi Imre báról megszerezni a vele készült videokat, vagy legalább arról többet megtudni amit mesélt, mikor hazahozták.