Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 98693

 Sziasztok! Nekem rektifikáció lett volna a célom. Elmesélem.: 85 literes vízzáras főzőmre szereltem egy 17 literes thumpert, kuktából. Az üstből 22-es páracső, döntés nélkül, végén 22-ről 15-re szűkítő szerelvény, a kuktában 15-ös csövezés, megfelelően, 15-ösre felfúrva a nyílásai, szintén 15-ös cső kivezetve a kuktából, a hűtő alapból 22-es, ide is tettem egy 22-esről 15-ös szűkítőt és összekötöttem a kuktával. Kuktában 1,8 liter 35%-os szesz, üstben 30 liter 35%-os szesz. Csepegős rézelejéig szépen működött, kotyogott, ahogy kell. Aztán mikor vékonyan folyni kezdett volna az anyag, kitört a vízzár.:( Parás volt nagyon a helyzet, mint a vulkánkitörés, olyan lett hirtelen az amúgy megbízható és szeretett vízzár. Rá a forró katlanra....Tettem még egy kísérletet, nagyon óvatosan tüzelve, a vészhelyzet megismétlődött.

   Nem tudom, hogy a szűkítés okozta -e a gondot, vagy vízzáras főzőre sehogy sem lehet thumpert felszerelni? Szájjal átfújva a töltött thumperen akadálymentes áramlást lehetett érezni, szinte nulla ellenállást. A vízzárnak mégis betette a kaput.

  Tudja valaki, mi lehetett a gond, mi ennek a magyarázata? Nagyon érdekelne. Jó lenne, ha meg lehetne ezt oldani, de ha nem lehet, akkor nem erőltetem.

Előzmény: foxrudi (98688)