stevie-13 Creative Commons License 2014.04.12 0 0 31012

A gyártói jóváírással egyetértek de vajon megállja e a helyét 2-3 száz ezer km felett is ?

 

 

Minden bizonnyal.

 

 

Egyébként meg amíg olyan világban élünk ahol van olyan szakma,hogy élettartam tervező mérnök, addig mindenki meg van vezetve.

 

 

Nincs ilyen szakma. Olyan van, hogy "mérnök," esetleg ezen belül "gépészmérnök," "közlekedésmérnök," "villamosmérnök," stb.

 

Az más kérdés, hogy a mérnökök tudnak élettartamot is tervezni. Az egy paraméter, ami meglehetősen jól kézben tartható. Alapvetően igaz az a tétel, hogy sok és drága anyag = hosszabb élettartam. De ez egyrészt súlyproblémát okoz, másrészt mit ér egy olyan tönkretehetetlen szerkezet, ami annyira drága, hogy nem tudod megvenni?

 

Kevés terület van, ahol érdemes (azaz anyagilag megéri) direkt gyorsan elfáradó termékeket gyártani. Egy tévés topikban írták, hogy az  XY tévék direkt úgy vannak tervezve, hogy két év után javíthatatlanul tönkremenjenek. Oké, de ez  miért érné meg a gyárnak? Van egy ilyen XY tévém, elromlik, nem lehet megjavítani, veszek egy új tévét - de egy biztos: NEM az adott XY márkájú lesz, hanem bármi más. Adott esetben beírom egy  ilyen fórumba is a keserű tapasztalatomat, és akkor más sem fog ilyen márkájú tévét venni.

 

Hát így :-)

 

Előzmény: johannes. (31004)