opel123 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 100153

Sziasztok,

Ma meghalt a hátsó ajtó mikrokapcsolója (vagyis azt gondoltam).  A szervízben 10-esért akartak adni egy újat.  Mivel 500 Ftért lehet kapni vízálló kapcsolót, gondoltam egy kis buherával megoldható. A haveromnál volt tartalék.   Ajtó borítás le, kapcsoló ki.  Kontakt spray után a mikrokapcsoló szakadásvizsgálatra rendben.  Tök jó, vissza az egész, a csatlakozóba is kontakt spray.  Összeszerelve nem működik. M ia f....? A vezetéken lógó csatlakozó belseje volt szétrohadva.  

Megoldás: Mikrokapcsoló csatlakozója félig levág, érintkezők megtisztítva, ónnal befuttatva.  Az érintkezőkre, mivel réz, könnyen lehet forrasztani vezetéket. Meleg takonnyal a forrasztás megvédhető.  Egy csokival a csatlakozást ki lehet váltani és ez az ajtó belsejében védve van.  A kapcsoló életre kelt. 

A tanulság, hogy a mikrokapcsoló cseréje valószínűleg csak időlegesen oldja meg a problémát, mert a vezetékek csatlakozása a valószínűbb probléma és a csatlakozó széthúzásával egy darabig lesz kontakt..  A gyári mikrokapcsoló vízálló kialakítású és ezért nem is nagyon hibásodhat meg, vagy ázhat be.  Megspórolható 10e Ft vagy egy nem odavaló mikrokapcsoló belebuherálása.

Üdv,

NL