NorinaZoé Creative Commons License 2014.04.08 0 0 233

Sziasztok!

 

Lehet kicsit hosszú leszek, ezért előre is elnézést kérek. A mi problémánk már elég régre nyúlik vissza, ha belegondolok, akkor már baba kora óta székrekedéses a kislányom. Most két és fél éves. Annak idején tápszeres volt, mert szopni nem akart, a tápszertől pedig szorulása lett. Gyerekorvos azt tanácsolta, hogy lázmérő hegyét parafinolajba belemártva, ingereljük kicsit a popsiját. Ezt is tettük, volt is eredménye, de két -három naponta, mindig csak így. Aztán amikor kezdődött a hozzátáplálás igyekeztem úgy összeállítani, hogy székletlazító dolgokat is kapjon. Ez egy darabig ment is, de mindig előjött a keményebb kaki problémája.

A mostani eset viszont, egy horror. 3 hete tart, de egyenlőre nem látjuk az alagút végén a fényt. Úgy kezdődött, hogy egy hatalmas gombóc jött ki belőle, sikítva. Azóta, ha csak érzi az ingert, sírva fakad, tartja vissza, közbe üvőlt. Práltunk már szinte mindent. Kúp, Laevolac, Movicol, szilva, aszalt szőlő, rengeteg folyadék, müsli, sárgabarack lekvár, édeskömény tea, paradicsom püré, meleg kamillás ülőfürdő, vazelin, emla krém és még folytathatnám. Ha nem kemény is visszatartja már, sír, hogy fáj.

Kórházba beöntésekre járunk. Ha az épületet meglátja már hüppög is. :(

Gyerekorvosunk tanácstalan.

Mi Ausztriában élünk. Most kaptunk beutalót egy speciális klinikára, ahol kifejezetten ilyen esetekre specializálódtak. (Donauspital). www.kidsdoc.at

Megultrahangozzák a hasát, illetve végbéltükrözés előtt állunk, hogy kizárhassák a szervi okokat. Két lehetséges megoldást hallottunk eddig (durvább esetekre), mind a kettőt altatásban végzik. Az egyik, hogy műtéti úton kitágítják a szorító izmait, ami már amúgy is görcsbe áll neki, a folyamatos visszatartás miatt. A másik, hogy botox injekciót kap a végbelébe, ezáltal nem érez fájdalmat székelésnél, nem tartja vissza, regenerálódni tud a végbél. Nálunk sajnos fenn áll, hogy mivel folyamatosan visszatartja, a bél egy adott része kitágult, több kakit tud tárolni székelési inger nélkül. Viszont ezért a mennyiség nagyobb, jobban összeáll, keményebb, a kinyomás ezért már tényleg fájdalmas. Minden napunk egy erőpróba, mert már reggeli után jön az inger, a sírás, és talán délutánra, estére hatalmas sikítások közepette megszületik a kaki. Mindenkinek aki ezzel küzd, kitartást kívánok, remélem hamar kilábalunk belőle!