EME Creative Commons License 2014.04.07 0 0 41746

Sziasztok!

Megérkeztünk Rómából. 2560 km-t autóztunk szép kellemes tavaszi időben, legnagyobb részt autópályán. Autós szempontból eseménytelen utunk volt, ami a Scenicet illeti nagyon szépen tette a dolgát, minden elismerésünk az övé.

A római városi közlekedés jelentett némi kihívást, mert egyszerűen szólva őrült forgalom van a városban. Az autó egyik legfontosabb alkatrésze a duda. Ha a legkisebb bizonytalanságot is mutattam az ismeretlen terepen, már azonnal nyomták a magukét mögöttem, ha be kellett sorolnom egy tömött sávba, akkor is kaptam rendesen. De C'est la vie (mondanák egy országgal arrébb)

A legdurvábbak azonban a motorosok! Annyi van belőlük, hogy az már önmagában őrület. Az, hogy az álló sor mellett, között előre zsonglőrködnek a tükrök között, az normális, azon nem csodálkoztam egy percig sem. de amikor a haladó autót megelőzi jobbról, úgy hogy a padka és az autó között bújik el, az már azért annyira nem tetszett. Parkoló hely gyakorlatilag nincs, zebrán, parkoló kocsisor mellett, sőt a kereszteződésbe belógva is parkolnak az autók, a motorok meg mindenhol.

Egy más világ, na! Egyszer érdemes volt látni...

------------------------------------------------------------------------

webit végleg elüldöztétek?