Esztertánc Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4837

Kedves lahchia, ewy82!

 

Gondolom, most csodálkoztok, hogy műtét utáni napon már fórumozok. A műtétemet elhalasztották immár másodszor. Az első időpontom március 25 volt. Már éppen írtam  a hozzászólásomat nektek, amikor hívtak az OITI-ből, hogy halasztják a műtétet április 3-ra /a negyedikét rosszul adtam meg, de már sokszor azt sem tudom milyen nap van/ Március 31-én újabb telefon, az orvosom nem tud 3-án megműteni, az újabb időpont április 7-e.

A csillagok mai állása szerint holnap /vasárnap/ délután kettőkor ágyfoglalás a C osztályon és hétfőn műtét.

Tegnap délután kaptam egy telefonhívást, igaz nem az OITI-ből, hanem a B.gyarmati neurológiás főnővértől, hogy az orvosomat hívták telefonon /aki éppen ott rendelt/, valami fennforgás van az intenzív osztályon és lehet veszélyben a 7-e is. A munkahelyemen megkaptam a főnökömtől, aki nyolc hónapja a vezetőm, / 30 éve vagyok a cégnél, ebből 20 éve folyamatosan egy munkakörben/ hogy nem lehet  rám számítani, nem fogja a szolgálati beosztást 3-4 naponta javítani azért mert én az utolsó előtti napig dolgozni szerettem volna, hogy minél kevesebb legyen a betegállomány. Rendben, akkor másnaptól betegállomány. Úgyhogy most 3-tól itthon csücsülök és nem találom a helyem. Úgy jöttem el, hogy a többi munkatársam nem is tudta, másnap már nem megyek dolgozni. A főnököm azt sem mondta "fapapucs"! Persze ehhez szakmai viták is hozzájárultak, olyan munkaköri átcsoportosításokat próbált végrehajtani, amit sem fizikailag, sem szellemileg hosszútávon nem lehetett volna bírni. Ezt egy kedvenc viccemmel lehet a legjobban szemléltetni.

" A paraszt bácsika aratja a búzát a mezőn, amikor is fiatal újítók keresik fel, hogy hatékonyabb munkavégzésre próbálják rávenni.

- Bátyám! Nagyon jól halad az aratással, de ha a kaszanyél másik oldalán is lenne egy kaszaél, kétszer annyi búzát tudna learatni ugyanennyi idő alatt!

Megcsinálják az újfajta kaszát, s legközelebb mikor felkeresik a parasztot elámulnak a teljesítményétől.

- Bátyám! Nagyon hatékonyan végzi az aratást, de ha egy jó széles gereblyét kötne a derekára, egyúttal össze is gyűjthetné a learatott búzát!

A paraszt ezt is megcsinálja, s legközelebb, mikor az újítók ismét felkeresik, eldobva kaszáját, gereblyéjét eszét vesztve el kezd rohanni onnan.

- Bátyám! Hová rohan annyira? Nagyon jó a teljesítmény!

- Tudom ám én mit akarnak tőlem! Kössek viharlámpát a f*-ra, hogy éjszaka is tudjak dolgozni! "

No én ezt a viharlámpát már nem akartam még két napra sem felakasztani, meg nincs is hová!

Ha vasárnap két óráig nem jelentkezem akkor műtét hétfőn, ha változás van, szólok. Sziasztok, az erő legyen mindenkivel!

Esztertánc