Jani71 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 646

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni az alább látható alma fajtájának beazonosítására.

Szerintetek miféle? Tavaly nov. végén szedtem egy felhagyott gyümölcsösben Baranyában, még teljesen ehető volt (de láthatóan nem ez volt a termésérés főideje, viszont nagyon jól megtartotta a fogyaszthatóságát a fán - az utolsó ehető darabok egyike van a képeken). Az ízéről nem tudok tudományos értekezést adni, de az biztos, hogy még szinte ropogott... Úgy emlékszem, viszonylag egyszerű, talán kissé zöld ízű, talán enyhe fűszerességgel, vagy nem is tudom... Alapvetően ízlett, ezért hoztam belőle oltóágat és beoltottam a Jonagoldba. Egyelőre úgy látszik, hogy lesz eredménye. :-)

Előre is köszönöm a segítséget!