elemzo9999 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 7137

A felvetésed érthető, és igazad is van, de vannak körülmények ami miatt már csak kis időt kell várnom.

 

A fejlesztésnek ez a jelenlegi fázisa befejeződött.

Az előző verziónál tapasztalt korlátozó tényezők megoldásra kerültek.

Pld. az általánosan elterjedt korszerűtlen és gyenge huzatot produkáló kémények korlátozó tényezői megszüntethetőek már. (a kályha más rendszerű lett (ellenáram megszűnt) és a huzatfokozó is bekapcsolható a rendszerbe.

 

Most ennél a kályhánál már nem érdemes műszeres mérésekkel emissziót mérni, mert csak részleges átépítést lehetett végrehajtani ami minden elvet kipróbál és működtet de fizikailag nem lehetett teljes kiépítést megvalósítani ezért a mérés nem lenne figyelembe vehető a 100%-os kiépítést tekintve. Másrészt tervben van egy komoly műszer igénybevétele ami a kísérletek folyamatos folytatásához szükséges, ennek az az értelme hogy pontosabban be lehessen állítani a kályha sorozat maximális paramétereit.

 

A huzatfokozó az elképzeléseimnél jobban működik, néhány véletlen miatt nem csak fokozza a huzatot hanem szabályozza is (ez nem volt tervben). ennek is tesztelésre alkalmas példányát építjük meg a végleges anyagokból, és a BME laborban tesztelni fogjuk (bejelentés után). ennek a használatával akár + 10 méter kémény is pótolható méréseim alapján (itt 5 m a kémény, otthon 15 m, így könnyű összehasonlítani a huzat paramétereit).

 

Természetesen látják a kályhát emberek és kezdeményezzük a szabadalmon kívül a megfelelő szervek felé a vizsgálatát és a fűtési rendszerekben történő alkalmazását, mert munkahelyeket teremtene és nagymértékben csökkenti az eltüzelt fa mennyiségét (szinte bármilyen éghető anyag felhasználható, a szén is), a lakás, közösségi helység vagy ipari alkalmazás esetében is.

 

Az új típusok kazánként is működhetnek puffertartályra dolgozva.

 

Amit Te jogosan kérsz a műszaki paraméterek:

- a kimenő gáz hőmérséklete egyszerűen beállítható 100-150 C fok közé (alacsonyabbra is de az nem biztos hogy célszerű mindenhol).

- a hőtároló képessége olcsón növelhető igény szerint

- a működőképessége 50 év feletti garantáltan átrakás vagy bármi módosítás nélkül

- egyszerűen tisztítható lenne ha volna mit tisztítani (nem keletkezik lerakódás, korom, kátrány stb. de ha igen, mert nagyon vizes fával tüzelt valaki akkor egyszerűen kipucolható minden bontás nélkül

-24,36,48 órás üzem is elérhető a kályha méretétől függően

- sok féle típus összerakható igény szerinti méretben, a működési elv nem változik semmit

- az emissziós értékeke megfelelőek lesznek, a tűztér hőmérséklete magas 

 

A további fejlesztés a dinamikus működés megoldása felé mutat, ami fokozhatja a teljesítményt a felfűtési és a leégési időszakban.

 

Ha úgy gondolod hogy mindezt kitaláltam mert jó a fantáziám, az is egy eset, de majd meghívlak ősszel amikor újrakezdődik a fűtési szezon és megtekintheted működés közben.

 

 

 

 

 

Előzmény: Don Michael Corleone (7135)