Törölt nick Creative Commons License 2014.03.30 0 0 43869

Sziasztok!

 

 Egész jól összeállt a leendő medence terve a fejemben, amiről tapasztalt medencések véleményét szeretném kérni.

 Átmérő 6m, palást magasság 1,25 m /0,5 mm vastag (ilyen horganyzott lemez van elérhető), bélés 650g/m2 hegesztett PVC fólia (ponyva). Alul "L" profilra/ba ülne a palást, felül pedig zártszelvényből hajlított gyűrőhöz lenne csavarozva, 70-75 cm-es osztással. Jobb lenne ha a gyűrű belülre kerülne, de egyenlőre a külső elhelyezés tűnik jobbnak.

 Vízkezeléshez adott a kellő kapacitású homokszűrő/szivattyú, van 1 alap fölözőm és 3 MTS befuvóm polcon. Tervezek még egy padlóösszefolyót is beépíteni, így keringhet, kavaroghat a víz rendesen. A következő kérdések merültek fel bennem, itt jönne jól a tapasztalatotok és ismereteitek:

-elég erős lesz mechanikailag a medence ezzel a kialakítással vagy kell függőleges erősítést is beépíteni?

-befuvók elhelyezési magasságát milyen szempontok szerint érdemes meghatározni és akkor is hova érdemes tenni (vízkeringetés, pancsolás, spriccelés, és majd ózon bejuttatási feladatokra)? Fölözőre leltem jó infót, befuvóra sajna nem, vagy rossz kulcs szavakra kerestem eddig.

-milyen kialakítású padlóösszefolyót érdemes választani és miért (sík vagy örvénymentes..)?

-csőrendszer kialakításához merev falú vagy spirál PVC cső lenne a célszerűbb és miért?

 

-mi mindenre érdemes még figyelni? Ez kicsit sörétes ágyúval verébre lövő kérdés, de keveset tudok a medencék világáról.

 

Köszönöm előre is a segítő információkat.

 

Csabi