aiwohpoh Creative Commons License 2014.03.27 0 0 146

Saját történetünk alapján figyelmeztetek minden szülőt: Ne menjetek bele a mandulaműtétbe! Nagyon ijesztően hangzanak a fehérköpenyes "szakember" szájából a szavak...nálunk konkrétan három orvos keltette a pánikot, hogy a gyerekemnek a hallását kockáztatom, ha nem vesszük ki azonnal a a manduláját.
Nem tudtam elfogadni, hogy léteznének felesleges szerveink, amik megmagyarázhatatlan módon begyulladnak és erre az egyetlen megoldás a csonkítás. Kényelmes, gyors, de nem ad végleges megoldást, mert az alap kiváltó problémával nem foglalkozott, pusztán a tünetet nyomta el...így működik ma a nyugati orvoslás, ha valaki nem vette volna észre. Emellett kockázatos műtét, mint minden altatás, habár igyekeznek ezt a tényt mellékesnek tekinteni, valamint felesleges fájdalomnak tesszük ki a saját gyerekünket, ahelyett, hogy az eredeti okot kutatnánk. 
Fél év teljes, részletes története és az azt megelőző 7 év állandó betegségei nehezen sűríthetőek bele egy hozzászólásnyi mezőbe, így most csak annyit írnék velősen, hogy állandó nátháinkat és fülproblémáinkat a tej okozta. A tej, mint allergén egy fül-orr-gégésznek sem jutott eszébe, attól függetlenül, hogy egyikük, mint allergológus is büszkén hirdeti magát magánpraxisát reklámozó honlapján. Amióta a tejjel felhagytunk, ismét visszatért lányom hallása, megszűnt az évek óta folyamatosan életünket keserítő fülgyulladás, még csak náthásak sem lettek egész ősszel-télen. A mai napig hihetetlen ez az élmény!!! Akit érdekel történetünk, itt elolvashatja: http://geminiblog.hu/?p=511


Nem állítom természetesen, hogy minden kisgyereknél ugyanaz lenne a kiváltó ok, hisz mindenki más, így az ok is eltérő. A célom csupán az, hogy a szülők ne fogadják el gondolkodás nélkül egyetlen üdvözítő megoldásként a műtétet! (Főleg, hogy a hazai mandulaműtétek száma kirívóan magas a környező országokhoz képest). Kezdjenek el utánajárni, új utakra lépni és ne tegyék ki gyereküket felesleges kockázatnak és fájdalomnak!