Rahed Lee Creative Commons License 2014.03.26 0 0 29505

Nem világnézeti alapon közelítem meg, nem vagyok én márkasoviniszta, de valóban nincs összehasonlítási alapom a Stihl vs. Husqvarna fűkasza viszonylatban. Ennek ellenére továbbra is lelkesedem :-)

Láncfűrészem Stihl, azt is nagyon szeretem.

 

Nem tudom, hogy mennyivel lehet szerelőbarátabb egy hasonló kategóriájú Stihl, mert azt még nem szereltem, de rövid időn belül ez a második Husi kaszám és mindkettőt, egy db 4-es imbuszkulccsal, negyed óra alatt atomjaira lehet szedni. És minden jegyzetelés, fotózgatás nélkül össze is tudom gyorsan rakni, mert minden logikusan kapcsolódik, csak egyféleképpen lehet a helyére rakni, szinte minden csavar egyforma stb. Lehet, hogy van akinek ez nem elég, de én nem vagyok telhetetlen.

 

Nem tudom, hogy ennél kifinomultabb rezgéscsillapítást miként lehet létrehozni. Biztosan vannak más megoldások is, de nem hinném, hogy hatékonyabbak, könnyebben szerelhetők lennének. Benzincső mizériám nem volt, de lehet, hogy azért, mert azt minden felújított gépnél cserélek. Ezen abszolút jó állapotúnak tűnt, nem volt megkeményedve, de inkább megvettem a gyári, fekete, kurvadrága csövet a Husi szervizben. Egy arasznyi darab több mint 2000 Ft volt. Szerintem ez nem mállik szét egy szezon alatt. De azt a Husinál és a mellette lévő Stihl szervizben is említették, hogy a mai benzin sokkal agresszívebbnek tűnik, mint néhány éve. Sokkal gyorsabban eszi a vele kapcsolatba kerülő alkatrészeket.

 

Nem akarok én ideológiai tüzet szítani, de nekem még ilyen profi gépem nem volt. Ami nem jelent semmit, sőt azt sem, hogy az általam nagyra tartott Stihl-t bármiben rosszabbnak tartanám. Más gyártó, más ideológia, más tervezési és kereskedelmi felfogás. Ha bármelyik is szarabb lenne a másiknál, akkor azt a profik biztosan nem használnák. Ki akarna magának gondot? Mindkettőnek megvan a maga rajongótábora.

 

Én semleges vagyok. És továbbra is nagyon elégedett :-)