B-side Creative Commons License 2014.03.25 0 0 72717

Üdv mindenkinek! Segítséget kérnék ( hátha találkozott már valaki hasonló problémával!)

 

Egyedi fűtésű 10 emeletes panelban lakunk. Kazán körülbelül kétpercenként indul be, minden alkalommal mikor a fűtéscső felmelegszik, hangos pattogásba kezd, a kattogás körülbelül fél percig tart. Ez főleg éjszaka és hajnalban idegölő, már majdnem 2 hónapja nem tudunk abban a szobában aludni, és a másik szobába is jól áthallatszik esténként a kattogás.

Szomszédok is hallják. Valaki kevésbé, valaki jobban, valakit nagyon zavar, valakit kevésbé.

Közös képviselőnek jeleztem a problémát, kijött egy szakember, aki szerint a cső hőtágulása okozza a kattogást, valószínűleg a falban átmenő részen valahol nem tud tágulni. Ki is tisztította a fölöttem lakó és közöttem lévő falban átmenő bélcső és cső közötti részét, amitől néhány órára megszűnt, vagyis inkább minimálisra csökkent a kattogás, de sajnos reggelre újra kezdődött. Újra kijött, újra kitisztította, fölment a fölöttem lakókhoz (nyolcadikon lakom), ott is kitisztította, állítólag megnézte a kazánt is, de sajnos nem lett változás.

Közös képviselővel beszéltem újra, azt mondta, nem tud mit tenni, sajnos ezek ilyen házak, másikból is jelentkeztek hasonló panaszokkal (5 ugyanilyen társasház van egymás mellett), valahol megtalálták a kattogás okát, valahol nem. Úgy vettem észre ezzel ő lezártnak tekinti az ügyet, gondolom számára ez nem akkora probléma. Azért normális volt, mondta, hogy nyitott bármilyen ötletre.

Szóval, ha valakinek van bármilyen ötlete, tud ajánlani szakembert, akkor kérem, írjon! Eléggé idegölő ez a kattogás!!