krilin Creative Commons License 2014.03.24 0 0 163289

Nem rossz ötlet a futás előtt 1 órával a banán. Mert ez kis mennyiség és még gyorsan felszívódó szénhidrát típus is. Teljesen jó edzés előtt. Ha intenzívebb munkát végzel, még kell is valami.

 

Amiről én beszéltem az kifejezetten a hosszú, nyugis futás. Annál jelent valamennyi plusz ingert a zsírégetés fejlesztését tekintve ha éhgyomorra indulsz neki. De este is lehet éhgyomorra futni, lásd amit írtam.

 

Ezt fokozatosan elkezdheted gyakorolni a 9 km körüli futásoknál, de igazából fogalmam nincs ott ez mennyire fejleszt. Felmerül joggal a kérdés, hogy akkor minek pofázok egyáltalán ennyit? :)

 

Ami a fontos inkább, hogy a hétvégi hosszúk alatt ne egyél semmit közben (előtte mehet a banán ugyanúgy mint a rövideknél), a végén sem. Mert ezeknek pont az a célja, hogy a saját forrásaiból, raktáraiból (zsír és szénhidrát) tanuljon meg minél hatékonyabban gazdálkodni a szervezet. Ha a vége előtt tök kipurcansz, esik a tempód, stb akkor túl hosszú a hosszú futásod, vagy túl gyors volt a tempód, nekimentél a falnak.  A cél az, hogy fokozatosan kitold ezt a határt, falat. Már ami az energia állapotot illeti. Nyilván az ízületeket, vagy izomzatot illetően nem szabad a határokat feszegetni.

Előzmény: Tybee22 (163288)