Tybee22 Creative Commons License 2014.03.24 0 0 163288

Szóval:

 

Nem is tudom, hol kezdjem, de próbálok mindenre reagálni, és várom is a további tanácsokat!

A 17 km-es futás tavaly volt. Idén a legnagyobb a hétvégén 16,5 km-es volt, előtte volt 2-szer 12,9 km. Egyébként a rendszeres 8,7 km, ezt futom heti 2-3 alkalommal.

A verseny, életem első versenye, május 3-án lesz, ami szerencsés annyiból, hogy előtte nekem hosszú hétvége van, és jól rá tudok pihenni. (Hihetetlen mennyit jelent, hogy hétvégén fut-e az ember, vagy hét közben, főleg csüt.-péntek magasságában) Egyébként más nem tervez itt megjelenni ezen a gyulai rendezvényen? http://www.gyulafelmaraton.hu/

Folytatva, a gyorsaság egyáltalán nem számít, a szintidő 3 óra, de úgy gondolom 6.30/km reális sebesség, viszont ezt a fent említett rövidebb távok alapján tippelem. 

Sajnos nálam nem megvalósítható a napirendem miatt a reggeli futás, soha nem futok éhgyomorra, mert este szoktam elmenni futni. Nem olvastam soha annyira utána a témának, de akkor lehet, hogy az sem jó ötlet, hogy általában futás előtt  1 órával meg szoktam enni egy banánt, hogy legyen energiám. Jobban járnék, ha órákkal korábban ennék csak? Az állóképesség javítása szempontjából.

Addig még van 5 hétvége. Ha jó idő lenne, akkor lehet a mostanin ráfutnék egy laza nagy futásra akár a 20,5 km-re is. Vagy korai még, csak a verseny előtti 2. hétvégén mondjuk?

Említette valaki a tempót, ez sarkalatos dolog, mert nekem egy átlag sebesség adatom van, de ettől nagy kilengés lehet mindkét irányba, a hétvégén is volt, amikor buta fejjel egy másik ember után 'iramodtam' kicsit, de pár km-re rá meg hirtelen megfáradtam, tehát a helyes jó tempót, tényleg nehéz belőni.

Most hirtelen ennyi.