elemzo9999 Creative Commons License 2014.03.24 0 0 7054

Ötleteim nekem is vannak.

Leírtam itt valahol, hogy egy belső környezeti sugárzástól védett hőszigetelt (kerámiahab lapokból összeállított) cső kerülne be a kilépő füstjáratba, a kémény belépő rész elé.

A csőben egy átáramlási keresztnyílás kerülne be (T betű szerűen, és ennek a kereszteződésbe kerülne be egy rézlemez, ami az átáramló füstgáz által van melegítve. A rézlemez kihúzható és tisztítható legyen. Ezt a kifelé irányuló csövet csavaros dugóval lehetne lezárni.

Ha mérni akar az ember akkor kinyitja a csövet és belő a rézlemezre a Voltcraft mérővel.

 

Ez a cucc nem zavar semmit, a füst mehet ahogy eddig, és a felmelegedő fal valószínűleg nem fogja melegíteni direktben a rézlemezt, csak a  füst.

 

Most azt látni hogy fúrnak egy lukat a kimenő csövön a kályha helyiségében a kilépő pont előtt, és bedugják a szondát. Ami valamit mér, kérdés mit. Szerintem a cső hőmérsékletét.

 

Amikor én most lezárom a kályhát akkor nem áramlik jelentős mennyiségű gáz, mert a levegő betáp is le van zárva. De a cső fala meleg és az is marad, mondjuk 50 C fok mindig (24 óra múlva is).

Tehát a csúcsüzemben is amikor ez a hőmérő 150 C fokot mér akkor sem a gázt méri valószínűleg hanem kap rendesen a fal sugárzásától is. Mivel a fal stabil hősugárzást ad, a változó füstgáz hőt képtelenség megmérni a jelenlegi helyzetben.

 

Nálam nincs fém füstcső, a kéménybelépő cső is kerámia (200 mm kéménybetétcső).

Előzmény: Csavarhúzós (7052)