Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43850

Nagyszerű!

 

 Ha varrógéppel elbírsz egy rendes karbantartás szintjén és van kellő szerszámod a csatlakozókat meghúzni, szerintem Te is meg tudod oldani a gondot. Biztos vagyok benne, hogy valahol tomítetlenség van, amiatt szívja a levegőt is. Megnyugvás kedvéért kicseréltetheted a golyókat, de csoda lenne ha az oldaná meg hisz nem ejti el a vizet. Inkább a velejáró csatlakozó szerelések lehetnek/lesznek rá jó hatással. Ha a téliesítés okán bontott és kötött összes csatlakozást egy gondos tisztítás és tömítés ellenőrzés/csere után újra kötik, 99,9%-os bizonyossággal jó lesz a rendszer.

 Motor biztos jó, ha rossz lenne nem is prüszkölne. Szivattyú járókereke(i) pedig nem szoktak a téli állsban elromlani (elkopni). Elég lesz oda egy figyelmes vízvezetékszerelő. Talajvíz szintjét fagyhatár miatt kérdeztem, valószínűleg alatta van, emiat a fagykár kizárható.

 Még egy esélyes hibaforrás lehet a szivattyú tengelyének tömítése (szimmering) is. Az a téli állásban is elfáradhatott. Plusz vasas víz okozhatott lerakódást, ami a téli pihenőben megszilárdulhatott és most megcsiszolhatta azt a tömítést. Ennyi is elég a levegő beszívásához. Ha így van, szivattyú tengelye nedves lehet (sajnos a nedvesség megjelenése nem biztos ilyenkor).

Előzmény: bgaby (43849)