Takanohana32 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 36843

CNC kontra kézimunka témában csak annyit, hogy az igazi luxusautók a mai napig egy csomó kézimunkát tartalmaznak, sőt, mondhatjuk, hogy kézzel fejezik be őket.

így van, csak azt is tegyük hozzá, hogy ettől nem jobbak, szebbek vagy pontosabbak lesznek, hanem szimplán csak drágábbak.

kézi vs CNC esztergáláshoz meg csak annyit, hogy mindkét módon dolgoztam anno, először is, ezred miliméteres tűréssel nincs esztergálás, ilyen tűréshez olyan felületi előírás tartozik, amit esztergálással nem lehet előállítani.

másrészt pedig lehet valaki akármilyen mester esztergálásban, egy CNC gépet csak egy területen tud felülmúlni: egyedi darabok rövid határidős gyártásában.

 

ronin s8-hoz:

 

 "Vettem egy bicskát. Nem magyart. (Ez már önmagában jelzés értékű kellene, hogy legyen.)"

"Valami attól lesz jó, hogy egy mester odafigyelve készíti, a tudásának legjavát adva. Ettől lesz mestermunka, nem a gépi gyártástól"

 

eszerint a bicska, amit vettél, külföldi kézműves termék. én is megnéznék pár képet róla, most már nagyon kívácsi vagyok, kicsoda, milyen termékkel tudott úgy lenyűgözni, ahogy ezek szerint Kocsis Feri nem képes.

 

Előzmény: GPF (36841)