Törölt nick Creative Commons License 2014.03.15 0 0 9258

Nem kitakarás, hanem az érintett hozzájárulása kell. Az engedély nélkül nyilvánosságra hozott fotó kitakarva is engedély köteles,

Közszereplő:A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

közszereplő fogalmát – bírói joggyakorlati előzmények után a 2003. évi III. tv. (ügynöktörvény) 1.§ (2) bekezdés 13. pontja vezette be a magyar jogba. Ezek szerint közszereplő az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította.

A törvény alkalmazásában kiemelt közszereplő az a külföldi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki fontos közfeladatot lát el, vagy az ügyfél-átvilágítási intézkedések elvégzését megelőző egy éven belül fontos közfeladatot látott el, továbbá az ilyen személy közeli hozzátartozója vagy akivel közismerten közeli kapcsolatban áll. Ilyennek számít többek között minden politikus (miniszter elnök, köztársasági elnök, parlamenti képviselők, legfelsőbb bíróság tagja, magas rangú katonatiszt, polgármester, nagykövet, stb)

A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben.

A buszon utazás pedig NEM tömegrendezvény.

Azzal nincs is semmi baj ha megkéri az illető hogy lefotózhassa a buszt, de a bokor mögül elbújva fotózók nem ilyenek.

Egyébként ha bemegyek bármilyen munkahelyre, iskolába és elkezdek fotózni MI LESZ A REAKCIÓ??

Azt mondom csak kattogtatok majd kitakarom az arcokat?

Még egyszer vannak kivételek, de nem ez a jellemző. 

Nem szándékom bármiféle sárdobálást elindítani itt a fórumon, csak érdekes a Ptk. változása, amivel nagyon sokan nem értenek egyet. Sajnos ma Magyarországon "furcsán" értelmezik a demokráciát.

Off!

Előzmény: éjszakás tartalék (9257)