lumi555 Creative Commons License 2014.03.14 0 0 6537

Köszönöm a gyors választ!

Régebben voltam már náluk de akkor elég drágának találtam őket. Konkrétan fényes levelű galagonyát kerestem és nagyobb példány 20eft körül volt, ellenben Kecskemétről hoztak ugyanakkorát 7000Ft-ért kiszállítva(nyilván összekötötték más úttal).Persze az egy kecskeméti faiskola és nem kertészet.Ezért próbálkozom faiskolákkal. De megnézem megint náluk is a kínálatot mert tényleg sok fajta és szép növényeik voltak és nagyobb méretű fanyarkát most alig találok.

A Tahi faiskolában lenne selyemakác,fanyarka,júdásfa nagyobbak is de olyan áron adják(20-30) mint egy kisker.

Még egy véleményt kérnék tőled: A fényes levelű galagonyám nagy valószínűséggel(egy kertész véleménye) tűzelhalást kapott tavaly(levelek nagy része száradt,végig csúnya volt). Amennyiben visszavágom az ágvégeket és rezes permetezést kap , kiheverné v. kár vele az idő és inkább mást helyébe. Most így levél nélkül egyenlőre nem nem néz ki rosszul. Jó lenne megmenteni de ha pár évig stagnálhat, inkább kiveszem.

Most csináltam róla képeket és ide is csatoltam.

A tűzelhalással kapcsolatban a fanyarkától is tartok bár azt mondták nekem,hogy évi rezes permetezéssel rügyfakadáskor egyértelműen elkerülhető?!

Júdásfa nagyobb méretben is(már pár éves) jelentősen fagyérzékeny mert nálunk van szél rendesen?

Továbbra is köszönöm,hogy foglalkozol velem!

Előzmény: robida (6536)