pali923 Creative Commons License 2014.03.14 0 0 69868

Sok igazság van abban, amit írsz, ez bonyolult kérdés. Szerintem ezekre a zöldségboltos gépekre is igaz, ami általában a szerszámgépekre: nem lehet azt mondani, hogy x típus jó, y meg rossz. Mindegyik gyártónak, típusnak vannak jobb és rosszabb darabjai, a Parkside-nek és a Workzone-nak is.

Én csak barkácsolok, de azért már van pár ipari gépem, amit a meglevő tapasztalatok alapján vettem. Lecseréltem valamilyen olcsót, mert nem váltak be. És van elég sok zöldségboltos gépem is, tulajdonképpen majd mindegyik tudja, amit elvárok tőle. Legtöbbet az asztali körfűrésszel szenvedek, és állandóan az átalakításán töröm a fejem. Na az nem ér többet, mint amit kérnek érte. Van abból a zöld Bosch akkus fúróból is, én nagyon szerettem, amíg (nagyon hamar) el nem szálltak az akksik mellőle. Azóta utángyártott meg vaterás igen olcsó akksikkal használom néha, bár van kék Boschom is. A lidlis egyébként lehet, hogy jobb.

A legnagyobb baj ezekkel az olcsó gépekkel az, hogy az egyébként sem szakember hobbisták is szeretnének pontosan dolgozni (jó esetben), ezekkel meg nem mindig könnyű.

A még ennél is nagyobb baj meg anyagi jellegű: a kedvenc barkácsboltomban mondják, hogy van, aki barkácsolni is Festool gépeket vesz. Szerintem sokan szeretnénk így tenni,még mi hobbisták is, aztán talán még könnyebb, pontosabb lenne a munka. Csak "valamiért" mégis az aldis gépekkel barátkozunk.  

Előzmény: GPS (69862)