rézműves1 Creative Commons License 2014.03.12 0 0 97996

..az az érzésem, hogy hiába teszi be Sogi a "regge-linket", mégsem olvassátok el......a pektinbontás a természetben is végbemenő "biokémiai-folyamat", csak nem tudsz róla, mert csak úgy simán megtörténik a cefrézés során ...a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy nem minden cefrében megy végbe egyforma intenzitással, (ami pedig kívánatos volna)...minél jobban elfolyósodik a cefrézendő gyümölcs, annál könnyebben férnek hozzá az élesztőgombák a sejtekben lévő gyümölcscukorhoz és így annál jobb lesz a kihozatalunk...ha csak lezúzzuk a gyümölcsöt és nem pépesítjük kellőképpen, akkor kevesebb és kevésbé aromás lehet a pálinkánk...a pektinbontás tuti nem mehet a minőség rovására...sőt...nálam pár évvel idősebb barátom hevesen tiltakozott, amikor először említettem neki a pektinbontót, hogy ő nem tesz semmiféle "vegyszert" a cefréjébe...alig tudtam neki elmagyarázni, hogy az egy enzim és nem vegyszer és ha teszünk a cefrébe, akkor csak segítünk a természetnek...

Előzmény: rondavagyok és öreg (97982)