Maradjunk annyiban, hogy nem sutottem kenyeret, de tudom hogyan kell magas viztartalmu tesztat kesziteni es azt kezelni. A magas viztartalom segiti a teszta elokesziteset, dagasztasat, a glutenfejlodeset, nem melegszik tul a teszta dagasztaskor, hosszabb ideig elall a produktum, puhabb a teszta, stb.
Ez a "nagyjabol" poharazgatas nekem egy kicsit vicces...
"formazhatatlan": vagy nincs kelloen dagasztva, vagy sutemenylisztet hasznalsz, esetleg nem tudod a magas viztartalmu tesztat kezelni, vagy az osszes egyszerre.
Pl. nezd meg ezt a kenyeret, 78%-os hidrataltasagu: http://www.thefreshloaf.com/node/37487/white-sd-bread
Ez csak 70%: http://www.thefreshloaf.com/node/37412/work-days-sourdough-country-loaf
es akkor meg nincs beleszamolva a kovasz viztartalma
Amugy altalaban javaslom linkelt honlapot, ahol nagyon magas szinvonalon keszitik a kulonfele peksutemenyeket, kenyereket lelkes amatorok es profi pekek is. Merleg azert nem art, mert grammra pontosan megadjak a recepteket.