kicsikocs Creative Commons License 2014.03.07 0 0 33859

Nekem  golyós, szétcsavarozható fajta a szelep. Valószinűleg  valami kosz került bele, azért csöpögött, de már elháritva.

 

Közvetlen elválasztás után, egy darabig kapják a gyógyszeresnek nevezett nyúltápot, majd fokozatosan a zab-árpa- búza(vagy tritikále) keverékre váltok. Oka?

 

Tudod nálunk a nyuszkók télen szabadban vannak a baromfiudvarban, és most  februárban az üregből előjőtt egy alom, még nem "kapkodtuk "őket össze, szabadon maradtak és naponta egy-egy sérülésmentes hullát találtam közülük, közben be is fogtam belőlük ketrecben azok is elhullottak. Ez a 15 kicsi ugyanilyen körülmények közt született, de azok a fészekhagyás után (mindkét  alom) anyával együtt szúnyoghálós ketrecbe kerültek, és eddig nem volt elhullás. (Sajnos az egyik alom, az testvérházasságból származik- de "szabadtartásnál" ez a veszély megvan, Ök eleve pörköltalapnak számitanak.)

 

A melegebb időben  a potenciális anyák (2 db) ketrecbe kerülnek és egy kis önmegtatózkodásra itéltetnek, mert nagyon sok ketrecet kellene gyártanomm ha hagynám őket szaporodni. Meg egy idegen kancsit is jó lenne beszereznem, várhatóan az őszig ekérhatné a nemzőképességi korát.

 

Tudom, nem a legszakszerűbb a "tartástechnológia"  de ez van, nem kiállitásra nevelünk.

Előzmény: japipapi (33846)