wanbo Creative Commons License 2014.03.05 0 0 1928

Köszi neked is! 

 

Nem biztos, hogy Tahitit összekötném Cooks-szal, 4-5 hétnél több időm sajnos biztosan nem lesz (és inkább 4 hét/egy hónap), annyit szerintem pl. Francia Polinéziában el lehet tartalmasan tölteni. Oda már kinéztem magamnak az 550 euróba kerülő bérletet, amibe a Társaság szigetek és a Tuamotuk közül lehet válogatni. 

 

Odajutásra ilyen árakat találtam, szeptemberre keresve: Jetstarral Szingapúr – Auckland, majd vissza Auckland – Hongkong (odafelé valamiért nem talál Hongkong - Auckland járatot), nekem ugyanis Hongkong lenne a legkényelmesebb. Ez olyan 550 euró. (Odafelé egy útra Szingapúrba fapadossal valahogy megoldanám olcsón.) Aucklandből Tahiti szintén kb. 550 euró retúr. Szóval a repjegy kb 1200 euró lenne, erre jönne még rá az 550 eurós bérlet. 

 

Másik alternatívára ilyen árakat találtam, szintén szeptemberre: Hongkong - Nadi retúr: kb. 700 euró. Nadi - Nuku'alofa retúr kb. 350 euró, Nadi - Port Vila kb. 250 euró. Ez ugye kb. 1300 euró, viszont erre rájönne még a 455 dolláros vanuatui bérlet (kb 350 euró), ha az időbe beleférne, valamint Tongán belül is sanszos, hogy repülni kéne, lévén, hogy így csak kb két hetem lenne az országra. Azok kb. 100 eurók egy irányba (pl. Vavau). 

 

Összességében nincs hatalmas különbség a két opció között, nem tudom, hogy ezek az árak fognak-e változni a későbbiekben, de sokkal olcsóbb szerintem egyik variáció sem lesz. 

 

Szóval ilyenkor jön a neheze, ugyanis választani kell. Mindkét opció elég drága, de az mondjuk vigasztal, hogy elég messze is vannak, még innen is. :) Meg hát nagy álmom, hogy egyszer eljussak Óceániába, szóval nem hiszem, hogy később megbánnám. Mondjuk sajnos még korai, de jövőre (lehetőleg már télen, vagy nyáron), ha melóügyben nem jön semmi közbe, akkor mindenképp megyek. Szóval addig igyekszem minél jobban körbejárni a témát, hogy ha majd arra kerül a sor, jó döntést hozzak. 

Előzmény: Kenny___ (1927)