sancibácsi Creative Commons License 2014.03.04 0 0 6952

Itt a probléma nem az, hogy az utóbbi két hétben senki nem írt.

Hanem az, hogy az utolsó közel 100 hozzászólás mind OFF volt.

 

Hogy miért nem homályosítom fel az érdeklődőket?

Csak nemrég világosítottalak fel 2 alapvető dologban Bárány Balázsnak köszönhetően téged, kedves elemző. Ami olyan alapvető, hogy aki ezzel nem volt tisztában, azt csak érdeklődő laikusnak tudom tekinteni. Nem tudom komolyan venni, mint kályha építőt, fejlesztőt, stb....

 

A felhomályosítás témaköréhez még csak annyit szeretnék megjegyezni:

1.

Index Tömegkályha fórumos tevékenység.

Úgy hiszem a legrégebbi élő aktív tagja vagyok a fórumnak. (A Szalaival történt sajnálatos baleset miatt). Nagyképűség nélkül állítom: 5 éve fórumozok. És Szalai Pétert is beleszámítva: úgy hiszem nekem volt itt a legtöbb elméleti, és gyakorlati infót tartalmazó hozzászólása. (Az állandó mellékes sárdobálás, védekezés, kimagyarázásások mellett is).

Amit már 118* elmondtam. És most 119-edszer: nem vagyok hajlandó cukrászoknak, pedagógusoknak, (stb..... nem a szakma a lényeg, hanem hogy nem kályhás) aki noném nink-el, email:nem publikus...... innen elmondani a kályha építés mikéntjét. Ennek a felelősségét eddig sem vállaltam fel, és ezután sem teszem.

Ha valaki vállalja magát, és cukrászként,..... eljön egy bemutatóra, és látom benne a képességet, illetve Ő is magában, besározza egy kicsit a kezét, meglátja+megérti a dolgokat, stb annak állok a rendelkezésére.

2.

Bemutató építés Dunaharasztiban.

http://www.youtube.com/watch?v=RCUjzeY-fK4

Ezért is vállaltam a bemutatót ismeret terjesztés miatt.

Azt nem lehet, hogy azt mondjuk: nem mondom meg! És ezért az emberek egymás után építik a rosszul működő, gagyi kályhákat információ, útbaigazítás hiányában. Egy csomó ilyen volt már a fórumon, aki utólag jött kérdezni, miért nem jó?

Aki eljött oda, semmi infót nem tartottam vissza. Minden kérdésre válaszoltam, annyi fotót lehetett csinálni, amennyit akartak. A meló után kifáradva, még 2-3 órát beszélgettünk minden nap az elméleti oldaláról... Jó csapat volt :-)

(Megjegyzem kaptam is ezért, mindent mondtak rám, a jó kivételével. És persze ezek meg tömegkályha építők, kályhások voltak).

3.

Tömegkályha kamra mérés Kisharsányban.

http://www.tuz-mester.hu/projektek.html

Ez nem az én érdemem. Többen voltunk. Csapatmunka volt. De én is egy résztvevője voltam. Magának az ötletnek, módszernek kiötlője. Az építés, mérés már közös volt, a gázelemző kölcsönadásában pedig Tinkeré a köszönet. :-)

De megcsináltuk. És meggyőződésem, hogy ezzel a méréssel egzakt, mért eredményt, adatot kaptunk a kályha tűzterek összehasonlításában. Előrelépés, előre haladás volt!

4.

Információs nap Debrecenben.

Március 22.én tömegkályha témakörben tartok előadást.

(Délután felteszem az egész nap pontos programját, ha megengeditek).

Jelentkezni még lehet. Mindenkit szeretettel várunk.

A tömegkályhák fejlődéséről, típusairól, működésükről, a bennük zajló folyamatokról, általános tervezési, építési elvekről, stb fogok rajzos, fényképes bemutatót tartani.

Részvételi díj: 2.000 Ft. (nem haszonnal teszem tehát, csak az önköltség fedezésére megy, mielőtt bárki ezért is belém kötne....).

5.

Nyári bemutató építés.

3 az 1-ben kályhát tervezek bemutató építés keretében építeni a nyáron.

Platnis főzőhely+ kemence(nem fekete sütő!)+ kályha.

Mindez egybe kombinálva.

 

Elszállva nem vagyok, (aki ilyet mond nem ismer), és nem nagyképűségből írom.

De ezek tények, amiket tudok (ott voltam mindegyiken :-)

Ki veti a szememre, hogy ez kevés, és többet kellene felhomályosítanom tömegkályha témakörben????

Bárkinek elébe állok, hogy azt a bizonyos követ rám vesse, aki ennél többet letett.

Tudom, hogy van aki nálam is többet tett a tömegkályha ismertetése, és népszerűsítése terén: a Vajda-Czvetkovics házaspár. De ők nem fórumoznak, mert nincs gyomruk az itt uralkodó állapotok miatt. Ahogy nekem sincs egyre inkább. Mert egyesek (csak 1!) az érdemi szakmai VITÁT teljesen ellehetetlenítette. (Mindíg is döcögve ment itt a szekér, de régebben haladt némileg). Joga van hozzá (bár a nem ide tartozó off-ra szerintem nincs), ahogy jogom van nekem is hogy ne vegyek részt ebben a cirkuszban. Amíg cirkusz van.

 

A tisztelt olvasókra bízom, hogy hova állnak, melyik oldalra:

-fanyalogva sértegetnek, és sárt dobálnak,....

-vagy eljönnek, és bekapcsolódnak ezekbe,....