elemzo9999 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 6887

huzatfokozó nem a létező huzatot fokozza (félreérthető a neve). Egyszerűen áramlástani jellemzőket változtat meg. Kb. hasonló mint régen a hajlakkszóró, a vízszintes csőbe ha belefújsz akkor a függőleges csőben felfelé megy az anyag.

Tehát lesz huzat akkor is ha nem akarod.

Ezzel az a baj hogy akkor is fokoz ha vihar van. :)

 

A másik probléma a huzatszabályozás, ami a nagy szél hatását hivatott visszafogni a kívánt mértékre. Ezzel meg az a baj általában hogy akkor is visszafog ha alig van szél, tehát bizonyos mértékek alatt már rontja a hatást.

 

Amit én csináltam az egyszerre csinálja mindkét funkciót úgy hogy a kívánt értékhatáron belül marad (minimum maximum). Elvileg még szabályozható is, tehát testre szabható.

 

Méretben mindegy mekkorát csinálnak belőle, tehát jó egy gyárkéményre is akár.

 

A gyakorlatban tehát egy falusi hát 6 méteres kéményéből csinálhatsz vele egy 10-15 méterest virtuálisan, és pótolhatod a kis keresztmetszetű kémény hátrányait..

 

Nincs benne mozgó alkatrész és mindegy hogy honnan fújdogál a szellő. Nem tud elromlani, nem esik bele az eső és nem mászik bele a macska, vagy a galamb, nem esik bele a hó, stb. stb. Nem érzékeny a bukószélre, stb.

Saválló acél.

és nem is drága :)

 

Ez volt a reklám helye :)

Előzmény: Szentpet319 (6885)