Hurkazsír újra hasznosítása:
- 65 dkg liszt, harmada lehet rozs is! Lennmag liszt is tehető bele (Lennmagot kávédarálon darálva!)
- 15 dkg hamísitatlan pápai hurkából és kolbászból kisült, több napos zsíradék
- a lisztbe elmorzsolva 1 lapos evőkanál sóval (szép piros lesz tőle:DDDD)
- 5 dkg élesztő, kávéskanál cukros, 1 dl tejben megfuttatva
- összedagaszt simára, elég puhára hagyva.
- 1/2 - 1 óra kelesztés
- kinyújtás ujjnyi vastagra és megszórva reszelt akármilyen sajttal, 20dkg!!
- összeteker majd 15cm szélesre, hosszúra kinyújtva, kb. 2 cm vastagra!!!
- megrecézve, tojásozva és sajttal leszórva,
- csíkokra és keresztbe vágva tepsibe téve 20 percig nagyon, majd 20 percig kicsin megsütve nagyon fííííííínom:)))))