originalqszi Creative Commons License 2014.02.22 0 0 231

Hurkazsír újra hasznosítása:

- 65 dkg liszt, harmada lehet rozs is! Lennmag liszt is tehető bele (Lennmagot kávédarálon darálva!)

- 15 dkg hamísitatlan pápai hurkából és kolbászból kisült, több napos zsíradék

- a lisztbe elmorzsolva 1 lapos evőkanál sóval (szép piros lesz tőle:DDDD)

- 5 dkg élesztő, kávéskanál cukros, 1 dl tejben megfuttatva

- összedagaszt simára, elég puhára hagyva.

- 1/2 - 1 óra kelesztés

- kinyújtás ujjnyi vastagra és megszórva reszelt akármilyen sajttal, 20dkg!!

- összeteker majd 15cm szélesre, hosszúra kinyújtva, kb. 2 cm vastagra!!!

- megrecézve, tojásozva és sajttal leszórva,

- csíkokra és keresztbe vágva tepsibe téve 20 percig nagyon, majd 20 percig kicsin megsütve nagyon fííííííínom:)))))