Zsuppim Creative Commons License 2014.02.20 0 0 40730

Az eredeti témától elvonatkoztatva:

 

ha egy autót úgy hirdetnek hogy jó állapotú, akkor én ezalatt nem csak azt értem hogy nincs szétütve ( vigyáztak rá ), hanem azt is hogy műszakilag kifogástalan állapotban van, az  ilyenkor kötelezően cserélendő dolgokon ( vezérlés, szűrők, olajak és folyadékok ) kívül semmi mást nem kell rajt cserélni, pótolni, javítani, gyári állapotra felhozni. A jó állapotú autókat némi felárral szokták értékesíteni az eladók, mert ezekre nem kell a vásárlás után költeni. A vevők a jó állapotú autókért hajlandóak némi felárat fizetni, cserébe viszont elvárják hogy az ilyenkor szokásos ráfordításon felül ( átírás, olajcsé, vezérlés, stb ) ne kelljen másra költeni ( belátható időn belül ) az autóval kapcsolatban. 

 

"Lehet kapni felsőkategóriás autókat néhány millióért, ami az eredeti árnak a tizede is lehet, és könnyen lehet, hogy egy javításkor az autó árának 100%-át be kell tolni."   - igazad, van, de te egy teljesen más kategóriáról beszélsz.  Hol vannak Megane II és Scenic II höz ( benzinest nézzünk ) kopó-fogyó alkatrészek több százezer forintért?

 

" valaki vesz egy tök jó állapotú, közel 10 éves autót, ami viszont éppen egy komplett fékrendszer csere előtt áll tárcsástól, csapágyastól, netalán még a toronycsapágy, lengéscsillapítók és 1-1 kormányalkatrész beszalad." - na ne is haragudj! Lehet hogy nézőpont kérdése, de ez számomra nem egy jó állapotú autó!  Sőt ennek az árából kapásból alkudni kellene minimum 200000 ft-ot!  Számolj csak utána, az említett dolgok alkatrészestől meg munkadíjastól egy futóműállítással együtt mennyibe is kerülnének?  És ez egy jó állapotú autó?????????????

 

"Ekkor elég húzós lesz a költség az autó árához képest, holott nem egy szart vett. Azonban ha évekig használni akarja még, akkor ezeken túlesett és nem tekinti akkora költségnek."  - a vevőnek mérlegelnie kell hogy mennyit hajlandó kiadni egy autóért. Ha valaki a vételáron felül  még hajlandó egy szép állapotúnak mondott autó értékén felül kapásból 25-40%-ot kapásból javításra költeni az vagy nagyon olcsón vesz autót, vagy nagyon átverik szerintem.