monsorow Creative Commons License 2014.02.20 0 0 9003

Szép napot mindenkinek!

 

2012 márciusában százalékoltak le (50 %), de mivel nem volt meg az 1095 napom így az egészségkárosodottak szociális segélyét kapom (ez áll az önkormányzati papíron), ami 25.650 forint.

A papíron a felülvizsgálat időpontja 2013 március volt, vártam is hogy küldjenek behívót, de nem küldtek. Sok helyen olvastam, hogy késnek a behívások, így vártam.

Tegnap telefonáltak az önkormányzattól, hogy tavaly el kellett volna mennem felülvizsgálatra. Felhívtam az illetékest és azt a választ kaptam mivel nem kaptam rokkantsági ellátást, így nem hívnak be. Mivel ezt senki nem közölte velem türelmesen vártam a felülvizsgálatra a behívót.

Most én is és az önkormányzat is beadta a kérelmet a felülvizsgálatra.

Kérdeztem az önkormányzatnál, hogy ezt az összeget amit 2013 márciusától fizettek vissza kell-e fizetnem, de azt mondták nem, remélem így is lesz.

Egyedül azt nem értem, ha nem kaptam meg a rokkantsági ellátást, akkor a hivatalos papíron, amit küldtek, miért nem az szerepel, hogy nem kell felülvizsgálatra mennem.

Miből gondolják, hogy én magamtól tudni fogom.

 

Olvastam egy jogszabályt, miszerint:

"(3) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti biztosítási időbe be kell számítani...

...b) a rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék, egészségkárosodott személyek szociális járadékai és megváltozott munkaképességű személyek ellátása folyósításának idejét,...."

 

A kérdésem annyi lenne, hogy ezek szerint az egészségkárosodottak szociális segélye is beleszámít a biztosított időszakba?

 

Egyébként 25 éve tartó Crohn betegségem van fistulákkal, remicade kezelést kapok, már 2012 vége óta, a fistulákat fonalazták.

Ezekhez még társul reumás fájdalom, ami egyre elviselhetetlenebb, de azt mondták ez a betegségből adódik.

 

Köszönöm, hogy elolvastátok, amit írtam és , ha esetleg válaszolna is valaki azt is nagyon köszönöm :)

 

További szép napot!