APT Creative Commons License 2014.02.18 0 0 151664

Ez a werk az amúgy nem rossz emlékű egykoron volt Lemania 5100 leporolt, és még tovább optimalizált-egyszerűsített változata.

És annak ellenére, hogy a korszerű gyártástechnológia és jó minőségű szabályozó eredményeképpen pontos, jó jellemzőkkel rendelkező szerkezet - bizony szerintem is igazad van. Ez egy kifejezetten olcsó, "eldobható" kategóriás jellemzőkkel bíró szerkezet, valahol a régi EB, Baumgarten pecekjáratos stopperszerkezetek "méltó utóda", általános minőségben, összképben egy Seiko 5 is jobb nála (még egyszer: a nagyon korszerű, jó billegő-hajszálrugó miatt pontosságban nem - az rendben van!).

Ezt több százezres, a világ nagy részén igenis már minőséginek tartott, "prémiumgyanús" órákba betenni - megkérdőjelezhető döntés. Üzletileg sem értelmezhető igazán, mert nem hiszem, hogy akkora megtakarításról lenne szó, amit ne bírnának el a szóban forgó órák (10-20 eurós többlet-ráfordítással rendesen kidolgozott, fém alkatrészek, korrekt kőcsapágyak lehetnének ott is, ahol most tobzódik a műanyag).

 

Ez sajnos annak a szomorú jele, hogy átvették az uralmat a menedzserek és a költségmérnökök.

Előzmény: thoms66 (151660)