gibbonpitti Creative Commons License 2014.02.18 0 0 8815

hidd el pont nem érdekel mennyit keresek ezzel.....nekem nem ez a fő sőt nem is a másod de még csak nem is a harmadállásom.......mondanám inkább 5.-nek.ez hobby.....csak kicsit belemélyültem.

 

én nem feltétlen anyagi befektetésre gondoltam tanuláskor,bár az sem elhanyagolható,de inkább a szellemire.én miért tudtam heteken keresztül nemzetközi szaksajtót meg szakfórumokat bújni a tudásért????

 

ja,mert érdekel a dolog......aki meg csak a sajátját szeretné tákolni az vagy megtanulja vagy felkeres vkit aki megoldja a baját.

 

álltalában itt olyanokat kérdeznek amit távgyógyászatban nem lehet rendesen diagolni,és most nem a levegős beépítésére gondolok.

 

 

mondok 2 példát az elmúlt 2 hétből.

 

-vett nálam az ember komplett vizes fűtést,kipróbáltuk,műkszik.elmondom hogyan építse be,mert elég laikus de a beépítésre nem akart költeni.a vízszivattyút sikerült a vízrendszerbe fordítva beraknia,de ez ugye csak menet közben derül ki amikor a motor vízpumpája az állófűtésé ellen dolgozik.a hiba:menet közben nincs fűtés ha megy az állófűtés is,de erre csak akkor jött rá amikor elkezdtem faggatni mivel minden reggel úgy indul el hogy még megy az állófűtés.10 perc beszélgetés után mondom sztem mi a baj....de még a vásárlás másnapján felhívott,hogy nem jó a fűtés,a 2 db tápkábelt is sikerült fordítva bekötnie,ez volt a kezdet.és az ember volt felháborodva tegnap amikor eljött hozzám,hogy nem elég részletesen rágtam a szájáb mit és hogyan kell,2 db elektromos kábelen és 2 db vízcsövön mit nem lehet érteni?

 

 

-másik....ember felhív h vett egy thermo top kályhát és hogyan kell bekötni.kérdem melyik pontosan?E,C,S?

azt mondjas C,elmondom részletesen,az üzemanyag szivattyúnál értetlekedik mert neki olyat nem adot az eladó pedig ez komplett szett.mondom biztos c a kályha,válasz:igen.

mondom neki anélkül nem fog menni.....felhívja az eladót és velem kezd fenyegetőzni(ismerősöm adta neki és korrekt az ember),hogy adjon neki ac-t mert külömben baj lesz.nem is értettem hogyan kerülök ebbe a sztoriba.felhív az ismi és mondja nekem a sztorit,mert ő már összerakta a dologot fejben.elmondja,hogy S a kályha ráadásúl az a fajta mit a visszafolyó ágba kell építeni.nem tellik el 5 perc és csörög a vevő és mondja,hogy mekkora köcsög az eladó mivel nem ad ac-t.mondom tudom,mert pont most raktam le vele a telót.elmagyarázom a parasztnak a szitut és erre a válasz:ezt miért nem mondtam neki előbb,mert most miattam van kellemetlen helyzetben egy jó emberrel szemben.miattam tolvajozta le.....

 

 

na az ilyenekre mit mondasz???????

 

ja és ezek nem ritkák sajnos....mondhatni mindennaposak.

 

és ha valakivel ellenséges vagyok pl. én akkor ezeknek köszönhető.......érdekes van sok-sok ember aki csak olvassa ezt a fórumot és felhív kérdez utána meg jelzi,hogy minden ok és köszöni.

Előzmény: mrlan (8814)