ThomBoy Creative Commons License 2014.02.13 0 0 40567

Ha engem kérdezel a 2.0 dCi a legjobb. De én már idegesítően elfogult vagyok ha a többieket kérdezed. Nekünk volt 150 lovas GSII és szóba sem jöhetett csak a 2.0 dCi a GSIII-ban (illetve néztünk GSII-t is, de végül a III mellett döntöttünk).

Nekünk komoly, tartós tapasztalatunk nem volt vele, mert 68ezerrel vettük (annyi is volt benne) és 83ezernél privatizálták a megkérdezésünk nélkül, a GSIII-ban meg szintén keveset futott.

 

Van viszont pár emberke itt a fórumon aki újonnan vette és többet ment már vele, illetve aki nemrég vette használtan és apróbb hülyeségek voltak vele. Mindezektől függetlenül szerintem a legtartósabb és legmegbízhatóbb motor, Nissan fejlesztésű láncos erőforrás. Akitől vettük a GSIII-at egy 1.6 dCi-be ült át, nagyon dícsérte, mert nyomatékban közel annyit tud, mint a "régi" 2.0 dCi.

Nekem volt 1.5 dCi Fluence, abban teljesen rendben volt az a motor, 6 liter alatt eljárkáltam vele mindig, a 2.0 dCi hasonló feltételek mellett egy pöttyet szomjasabb, 8 fölött kell számolni vele. Gyilkos rövid távokon és/vagy városi dugóban 10 litert is elkér.

 

Szóval nem egyszerű a döntés, mert a vezetési élményen túl a bekerülési ár/fogyasztás/karbantartási díj is mind szerepet kell játszon amikor autót veszel. Ha csak 10ezer km-t mész egy évben, a 2.0 dCi annyival többet eszik, hogy lazán kijön egy csapágycsere évente a többletből. Ha 20ezret is mész, akkor már egy komplett vezérlés is. :)

Előzmény: vidiadv69 (40563)