Astrojan Creative Commons License 2014.02.13 0 0 813

Igen, maradt. Az egész világ az előző ciklus látható nyoma. Az előző ciklus nem látható, annak vége van, de a nyoma itt van. Amikor kinyitod a szemed akkor azt látod.

 

Amikor egy petárda felrobban akkor az úgymond "megsemmisül" petárda lenni és marad belőle a millió szétrepülő szikra. Ezt látjuk most, a szétrepülő galaxisokat. A hihetetlenül nagy gravitációs nyomóerő (a gravitációs erő nem a leggyengébb kölcsönhatás hanem a legerősebb!!) a szétrepülő galaxisokat fékezi.

 

A gravitációs kölcsönhatás a gyenge, nem a gravitációs erő. Két test gravitációs kölcsönhatása azért gyenge, mert a testekben a gravitációs sugárzás elnyelődése nagyon kicsi, a testek csaknem átlátszóak a DVAG gravitációs sugárzásra. Az Univerzumon keresztülhaladó gravitonsugárzás egy része elnyelődik az Univerzumban, míg a kívülről, a végtelenből érkező gyengítetlen gravitonáramlás az Univerzum tágulását fékezi (két erő különbsége a fékező erő).

 

De nem így kezdődik az új ciklus, mert az nem egy lassú folyamat, az összeroskadás hirtelen kialakuló "megszaladás" eredménye.

Előzmény: Hezitáló (806)