Törölt nick Creative Commons License 2014.02.11 0 0 12914

Ami az adatvédelmet illeti, abból a szempontból érthető, hogy ezek a feljegyzések nem a nagy nyilvánosság számára készültek. Azonban az tényleg nonszensz, hogyha már digitalizálva van, amire már évek óta várunk és már örülne a vidéki ember is, hogy nem kell felutaznia a fővárosba, akkor kiderül, hogy nem lehet otthonról kutatni őket, tehát lényegében marad minden a régiben. Ez mondjuk az FSZEK fotótáránál érthető, hogy a nagyfelbontású képeket nem engedik megjelenteni a szerzői jogok miatt, de itt....

Hogy már több mint 1000 film anyaga elérhető és havonta mintegy 500 új filmet töltenek fel, azt jelenti, hogy az év végére nagyjából digitálisan kutatható lesz a teljes magyarországi anyakönyvi mikrofilmanyag.

 

A familysearchöt amúgy mi tartja vissza, hogy egyben közzétegye a még hiányzó magyar települések anyakönyveit? Mért csak apránként töltik fel? Így kb. még pár évszázad, mire a teljes anyag felkerül. Elméletileg le van filmezve és digitalizálva is van már az egész, nem?

 

Más: volt valakinek olyan felmenője, rokona, aki mondjuk még a származásigazolások előtt, az 1910-es, '20-as években (vagy még korábban) kutatott családfát? Ha igen, mit mesélt róla, mennyire volt bonyolult számára annak idején, milyen volt a plébániák, levéltárak hozzáállása akkoriban? stb.

Előzmény: canonfan_448 (12861)