i perseguitati Creative Commons License 2014.02.09 0 0 6231

Azért azt tisztázzuk: az Everton-Tottenham helyett egy Lazio-Roma lesz, és lehet hogy az angol bajnokság valamivel erősebb mint az olasz, de utóbbi két párosításból különösebb kétség és kérdés sem lehet hogy az utóbbi a lényegesen nagyobb rangadó, hangulatában, a tét szempontjából is, a hagyományok miatt is. Fordított esetben az olasz foci hívei sírhatnának joggal.

 

Egyébként igazad van, de a jelenlegi helyzet az hogy a Sportklub valamiért megborult, és (valószínűleg) kényszerhelyzetben kénytelen megválni ezektől a jogoktól, a Digisport pedig "jó keselyű" módjára egyből ugrott a koncra(de kétségünk se legyen, fordított esetben az ő hulláját ugyanígy kirabolták volna), nem ideális helyzet ez, viszont azt is látni kell, akár az angol, de az olasz foci híveinek mindenképp, hogy ugyan jó helyzet volt a fordulónkénti 5-6 meccs, de a középszerű mérkőzések (ilyen, most csak olasz vonalon maradva a Fiorentina-Atalantán az Udinese-Chievón át a Parma-Catania vonal erről a hétvégéről)nagyon nehezen eladható termékek, abszolút nem vonzanak mérhető nézettséget. Alapvetően sokkal célravezetőbb ha a legjavából csemegézünk mindkét vonalról (angol és olasz) minden hétvégén.

A jelenlegi hétvégét figyelembe véve, nyilván veszt a csatorna 5 nézőt az Everton-Tottenham mellőzésével, de nyer 8-cat a Lazio-Romával. Mondom, nem ideális helyzet ez, de a jelenlegi helyzetben sokkal inkább fenntartható, mint az ha nem áll módunkban racionális módon válogatni.

Előzmény: NB2 (6230)