skoumi Creative Commons License 2014.02.04 0 0 12848

Ha gondolod, beszélgessünk emailben (küldtem egyet amúgy) vagy facen :)

Lehet, hogy ez a rész nem mindenkit érdekelne itt a fórumon :)

 

Egyébként a halált nem csak 1750 előtt horror kutatni, hanem még rátehetsz vagy 100 évet utána is - legalábbis ott, ahol eddig én kutattam, ez a helyzet

 

Ami az elakadásokat illeti, volt és most van is pár :)

pl. legrégebbre visszanyúló ágamon jelenleg legalább 1000 fő vár arra, hogy be tudom-e kötni valahogy a fába. De egyelőre hiányoznak a kapcsok, és a feltételezéseket csak akkor fogom majd feltüntetni, ha úgy érzem, hogy átnéztem mindenhol mindent, ami szóba jöhet és a hiányzó láncszem ellenére nem lehet más, csak "családtag"

 

Én pl. ezért is tettem ki a netre még a "hajnalok-hajnalán". Addigra már volt Google, és mindenki kíváncsi volt, hogy vajon valahol rajta van-e a neten. Így megtalált - és én is megtaláltam - számos oldalági rokont, akik tudtak segíteni egyrészt a saját családjuk adataival, másrészt olyan információmorzsákat is tudtak adni, ami továbbvitt az úton.

 

Őseim fészkét pl. az olyan elírásoknak is köszönhetően, mint ami Botchla esetében látható, 2 éven keresztül kerestem. Akkor még nem volt annyi anyag a neten, hogy pikk-pakk megtaláljam, de 2 év után sikerrel jártam. És a mai napig élnek ott rokonok, állnak az ősi fészkek - nagy élmény volt a találkozás!

 

Aki családfakutatásba kezd, annak több dolgot is nagyon kell tudnia :), de az egyik legfontosabb - a türelem.

 

Előzmény: canonfan_448 (12847)