skoumi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 12846

a cég/kutató arra ad ajánlatot neked, amire kérsz :)

 

az ismert, vérprofinak tartott családfakutatók általában a direkt ősök felkutatását vállalják és nagy százalékban erre is szokták megkérni őket.

a korábban említett két példa tapasztalatai szerint ez esetben is csak a születést és az esküvőt adják meg (utóbbit akár ár függvényében), halálozást már nem, vagy csak kivételes esetben - esetleg újabb felárért (mondjuk ezt valahol megértem, egy bizonyos évkör előtt halálozást kutatni horror... én se nagyon szoktam másoknak ezt kergetni, mert itt tényleg el tud szaladni a ló... magamnak is utoljára hagyom általában - kétes eseteknél nyilván rögtön igyekszem kizárni a segítségével, akit lehet...)

plusz az eddig megismert "profi" anyagoknál van egy hatalmas körítés, amit nagyjából bárki le tud szedni a netről - de hát ugye ez fog adni egy látványosabb mennyiségű "anyagot", különösen, ha papíralapon kerül átadásra, amiért azt érezheti a kedves kuncsaft, hogy kapott is valamit a pénzéért.

 

az ország jelen határain túli kutatásért megint más, magasabb tarifát számolnak - bár most, az online elérhetőségek miatt nem kell kiutazni, így lehet, itt már esetleg felár nélküli kutatás is szóba jöhet...

 

hogy 100 óra mire elég, az jó kérdés :)

ha egy helyben volt a család, igen sokra - ha vándorcigány életet éltek, akkor már nem annyira... sőt...

 

azzal tökéletesen egyetértek, hogy a kutatás varázsa elvész, ha más csinálja neked...

de nyilván, van, akit ez nem köt le, csak az eredmény érdekli, vagy nincs ideje rá - ugyanakkor szeretné megismerni az őseit ilyen-olyan okból, és ezért inkább hajlandó (általában minél kevesebbet :S ) fizetni érte.

 

 

 

 

Előzmény: canonfan_448 (12842)